Ponta: Cred că cedez la presiuni, probabil ziua de 2 mai 2014 va fi nelucrătoare

Guvernul va declara, probabil, ziua de 2 mai 2014 drept zi nelucrătoare, care să fie recuperată la o altă dată, pentru a lega 1 Mai de zilele de sâmbătă şi duminică, a declarat premierul Victor Ponta.

657 afișări
Imaginea articolului Ponta: Cred că cedez la presiuni, probabil ziua de 2 mai 2014 va fi nelucrătoare

Ponta: Cred că cedez la presiuni, probabil ziua de 2 mai 2014 va fi nelucrătoare (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"În urma presiunilor la care am fost suspus, cred că o să cedez", a spus Ponta, zâmbind, la România TV, adăugând că, probabil, Guvernul va declara ziua de 2 mai 2014 drept zi nelucrătoare, care să fie recuperată la o altă dată.

Asociaţia de Promovare Litoral-Delta Dunării şi Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistice din România au solicitat Guvernului să declare 2 mai 2014 zi naţională liberă, astfel încât să fie asigurate mai multe zile libere cu ocazia sărbătorii de 1 Mai, pentru sprijinirea turismului.

În acest an, Ziua Internaţională a Muncii - 1 mai, zi liberă legală prevăzută în Codul Muncii, este într-o zi de joi.

Cele două organizaţii au solicitat Guvernului emiterea unui act normativ pentru declararea zilei de vineri 2 mai 2014 ca zi naţională liberă, urmând ca aceasta să fie recuperată în cursul lunii mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici