Ponta, despre incidentul de la Iaşi: Important e că nu s-a întâmplat nimic cu adevărat grav

Premierul Victor Ponta a spus, luni, la începutul şedinţei BPN al PSD, la care a avut şi presa acces, referindu-se la incidentul de la Iaşi, că important este că nu s-a întâmplat nimic cu adevărat grav.

197 afișări
Imaginea articolului Ponta, despre incidentul de la Iaşi: Important e că nu s-a întâmplat nimic cu adevărat grav

Ponta, despre incidentul de la Iaşi: Important e că nu s-a întâmplat nimic cu adevărat grav (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"La Iaşi, după cum probabil aţi aflat, de dimineaţă a apărut un incident. Din fericire, nu s-a întâmplat nimic foarte rău. Asemenea incidente probabil că sunt greu de evitat, dar important e că nu s-a întâmplat nimic cu adevărat grav", a spus Ponta.

O explozie a avut loc, luni dimineaţă, într-o sală de curs a Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii din cadrul Universităţii Tehnică "Gheorghe Asachi", în timpul examenului de licenţă, după ce un bărbat a intrat în sediu cu un dispozitiv exploziv, pe care l-a detonat, fără a exista victime.

Doi dintre studenţii aflaţi în sală au reuşit să îl imobilizeze pe bărbat şi au sunat la 112, iar la scurt timp bărbatul a fost reţinut şi dus la Poliţie, unde este audiat la ora transmiterii acestei ştiri.

Facultatea de Telecomunicaţii din cadrul Universităţii Tehnice "Gheorghe Asachi" unde a avut loc incidentul funcţionează în clădirea Universităţii "Alexandru Ioan Cuza", care a fost evacuată.

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior Mihnea Costoiu a spus că bărbatul a ameninţat că a lăsat alte bagaje cu material exploziv în săli din clădirea veche a facultăţii, care are corp comun cu Universitatea Alexandru Ioan Cuza.

Ministrul a spus că Poliţia şi SRI fac cercetări la faţa locului, pentru că nu se ştie dacă afirmaţiile acestuia despre alte bagaje cu exploziv sunt sau nu reale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici