Ponta: DNA nu are competenţa de a ancheta cauze legate de alegeri. Îi voi cere explicaţii lui Kovesi

Premierul Victor Ponta, ministru interimar al Justiţiei, a afirmat că va cere procurorului general, la şedinţa CSM, explicaţii privind acţiunile Parchetului în cazul referendumului, arătând că a fost informat că DNA nu are competenţa de a ancheta cauze legate de alegeri, ci doar probleme de corupţie.

318 afișări
Imaginea articolului Ponta: DNA nu are competenţa de a ancheta cauze legate de alegeri. Îi voi cere explicaţii lui Kovesi

Ponta: DNA nu are competenţa de a ancheta cauze legate de alegeri. Îi voi cere explicaţii lui Kovesi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Eu nu pot să convoc CSM, dar voi participa luni la şedinţa deja convocată şi voi cere ca procurorul general, doamna Kovesi, să prezinte o informare despre ceea ce în acest moment, aşa cum arată, este o acţiune de persecuţie politică a oamenilor care au votat la referendum. Din ceea ce mi-au spus colegii de la Ministerul Justiţiei, DNA nici nu are competenţa de a ancheta decât cauze de corupţie, nu cauze care ţin de alegeri. Voi cere explicaţii de la procurorul general", a declarat Ponta la Realitatea TV.

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, miercuri seară, că îi cere ministrului intermiar al Justiţiei, premierul Victor Ponta, să sprijine demersul de clarificare a acţiunilor Parchetului în cazul referendumului.

Premierul Victor Ponta a declarat pentru MEDIAFAX, că va participa, luni, la şedinţa CSM, ca ministru interimar al Justiţiei, menţionând că este de acord cu preşedintele interimar, Crin Antonescu, în legătură cu ceea ce se întâmplă în aceste zile "împotriva oamenilor care au votat".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici