Ponta, după inaugurarea noii Unităţi de Primire Urgenţe din Târgu Mureş: Vom avea elicoptere şi pentru celelalte centre de urgenţă SMURD

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, după inaugurarea noii Unităţi de Primire Urgenţe (UPU) din Târgu Mureş, că programul de achiziţionare de elicoptere pentru SMURD început va continua şi anul viitor, astfel că vor exista elicoptere şi pentru celelalte centre de urgenţă.

562 afișări
Imaginea articolului Ponta, după inaugurarea noii Unităţi de Primire Urgenţe din Târgu Mureş: Vom avea elicoptere şi pentru celelalte centre de urgenţă SMURD

Ponta, după inaugurarea noii Unităţi de Primire Urgenţe din Târgu Mureş: Vom avea elicoptere şi pentru celelalte centre de urgenţă SMURD (Imagine: Doru Nica/Mediafax Foto)

Premierul Victor Ponta a spus că, înainte de a ajunge la Târgu Mureş, s-a oprit, vineri, la Ghimbav, în Braşov, unde a discutat cu reprezentanţii Eurocopter, cărora le-a confirmat faptul că programul început, de achiziţionare de elicoptere pentru SMURD, va continua şi anul viitor.

Ca urmare a acestui program, vor exista elicoptere şi pentru celelalte centre de urgenţă, a adăugat el.

"Am discutat cu reprezentanţii Eurocopter şi am confirmat faptul că programul început, de achiziţionare de elicoptere pentru SMURD, va continua şi anul viitor, vom avea elicoptere şi pentru celelalte centre, aşa cum Ministerul Sănătăţii a hotărât. Vreau să cred că anul viitor, pe baza unei noi legi, mai corecte, mai funcţionale şi a unei finanţări mai bune a sistemului de sănătate, proiectele extraordinare începute pot să continue şi, repet, o să fiu bucuros dacă alţi prim-miniştri, după mine, vor inaugura ceea ce începem noi anul acesta şi anul viitor, până la urmă sunt realizări ale noastre ca ţară, ale sistemului medical şi trebuie să ne mândrim cu toţii, indiferent dacă am contribuit mai mult sau mai puţin", a spus Ponta.

Premierul s-a declarat convins că este nevoie să se facă investiţii în toate segmentele legate de sănătate.

"Dacă vrem să facem ceva cu adevărat bun, trebuie să investim în toate segmentele, pentru că, altfel, dacă ne oprim doar la un anumit moment, vom pierde vieţi omeneşti şi vom pierde eforturile extraordinare pe care le fac cei din sistemul de urgenţă", a spus Ponta.

El a fost completat de ministrul de resort, Vasile Cepoi, care a vorbit de necesitatea unei "strategii de creştere a sistemului de sănătate", în timp ce ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, s-a referit la faptul că şi pentru şcoala care pregăteşte medicii "e nevoie de bani mai mulţi".

"N-am să-l contrazic pe domnul ministru Cepoi când spune că pentru sănătate e nevoie de bani mai mulţi. Dar, ca să ajungeţi doctori, e nevoie întâi de şcoală - vă spun, domnule prim-ministru, că şi pentru şcoală e nevoie de bani mai mulţi şi mă bucur când vă aud când spuneţi că aveţi două priorităţi: educaţia şi sănătatea. Cred că fără aceste două priorităţi un stat nici nu există", a arătat Andronescu.

Premierul Victor Ponta a participat, sâmbătă, la inaugurarea noii Unităţi de Primire Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, realizată în urma unei investiţii a Ministerului Sănătăţii, printr-un program al Băncii Mondiale, în valoare de peste trei milioane de euro.

Premierul a fost însoţit de ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, subsecretarul de stat Raed Arafat, ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, fostul ministru al Sănătăţii Cseke Attila.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici