Ponta e mulţumit de modul în care autorităţile au intervenit după prima zăpadă

Premierul Victor Ponta, a declarat, miercuri, la Târgu Jiu, că este mulţumit de modul în care autorităţile au intervenit după prima zăpadă căzută miercuri, precizând că se află în legătură permanentă cu ministrul Administraţiei şi Internelor şi cu cel al Transporturilor.

108 afișări
Imaginea articolului Ponta e mulţumit de modul în care autorităţile au intervenit după prima zăpadă

Victor Ponta (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Sunt mulţumit în acest moment, dar voi rămâne alături de cei doi miniştri, de la Interne şi Administraţie, de la Transporturi şi toţi ceilalţi, foarte atent, chiar dacă sunt ultimele zile de campanie electorală, deoarece este important ca de data aceasta să demonstrăm că autorităţile pot fi pregătite şi măsurile luate din timp ne uşurează munca în momentul apariţiei intemperiilor", a afirmat, într-o conferinţă de presă, Victor Ponta, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Premierul, care se află la Târgu Jiu, a precizat că a putut să vadă în mod direct măsurile luate de autorităţi.

"Printr-o întâmplare, mai mult sau mai puţin fericită, cele mai afectate judeţe în acest moment sunt Gorjul şi Mehedinţiul. Mă aflu aici, am văzut în mod direct măsurile luate de către autorităţi şi, după cum puteţi constata, cel puţin în Târgu Jiu, dar vă asigurăm şi referitor la restul judeţului şi la Mehedinţi, că aceste măsuri luate la timp ne fac să fim pregătiţi şi să avem rezultate pe măsură", a precizat Ponta.

Ministrul de Interne, Mircea Duşă, a declarat, miercuri, într-o videoconferinţă cu prefecţii, că în prezent în ţară nu sunt drumuri pe care să nu se circule, dar i-a atenţionat pe prefecţi că aceia care nu se ocupă de administrarea corespunzătoare a arterelor rutiere vor fi sancţionaţi.

Duşa a spus, în videoconferinţa cu prefecţii susţinută de la Miercurea Ciuc, că în ţară există judeţe în care nu au fost încheiate contractele de deszăpezire, el solicitând ca lucrările să fie contractate cât mai repede, precizând că, în caz de urgenţă, legislaţia permite să se încheie contracte provizorii cu firmele de deszăpezire până când situaţia va reveni la normal.

El a spus că în cursul nopţii de marţi spre miercuri de la Poliţia Rutieră au fost mobilizate în teren 1.800 de persoane care au verificat dotarea vehiculelor cu anvelope de iarnă şi a cerut poliţiştilor să continue aceste verificări şi să nu permită accesul pe drumurile naţionale al utilajelor de mare tonaj care nu sunt echipate corespunzător.

Întrucât duminică sunt alegerile, el le-a cerut prefecţilor, primarilor şi firmelor de deszăpezire cu care s-au încheiat contracte să ia măsuri încă de sâmbătă după-amiază, iar duminică să deschidă căile de acces către secţiile de votare pentru a nu crea probleme cetăţenilor care se vor prezenta la urne.

Meteorologii au avertizat că începând de miercuri dimineaţă şi până joi seara va ninge în toate judeţele şi se va depune strat de zăpadă îndeosebi în sud-vestul, centrul, nordul ţării şi în zona de munte, iar în regiunile estice şi la munte va fi vânt puternic. 

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici