Ponta: E o onoare vizita lui Schulz la Targu Jiu. Sper să includem Complexul Brâncuşi în lista UNESCO

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, marţi, la BEJ Gorj, unde şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în Camera Deputaţilor, că vizita lui Martin Schulz în Târgu Jiu este "o onoare" pentru oraş, spunând că astfel se va reuşi poate introducerea Complexului Brâncuşi pe lista UNESCO.

224 afișări
Imaginea articolului Ponta: E o onoare vizita lui Schulz la Targu Jiu. Sper să includem Complexul Brâncuşi în lista UNESCO

Ponta: E o onoare vizita lui Schulz la Tg. Jiu; sper să includem Complexul Brâncuşi în lista UNESCO (Imagine: Gigi Ciuncanu/Mediafax Foto)

"E o mare onoare să-l avem pe preşedintele Parlamentului European în Gorj. O să avem un sprijin să reuşim includerea Complexului Brâncuşi în patrimoniul UNESCO", a spus Ponta, înaintea depunerii candidaturii.

Ulterior, Victor Ponta a afirmat că autorităţile gorjene vor face eforturi astfel încât Complexul Brâncuşi de la Târgu Jiu să intre în patromoniul UNESCO.

"Târgu Jiu poate fi capitala culturală a Olteniei. (...) Sperăm să reuşim anul viitor încheierea unui proces lung, dar important de a avea Complexul Brâncuşi în lista monumentelor UNESCO", a spus Ponta.

Liderul PSD Victor Ponta şi-a depus, marţi, la Biroul Electoral Judeţean Gorj, candidatura pentru Colegiul 6, Târgu Jiu, la Camera Deputaţilor, declarând că nu ştie cine mai candidează şi că nu are nicio problemă "de contracandidaţi".

La ora transmiterii acestei ştiri, Victor Ponta se află la sediul Prefecturii, unde se întâlneşte cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz.

Victor Ponta şi Martin Schulz au fost împreună, în cursul după-amiezii de marţi, pentru a inaugura o staţie de epurare a apei, realizată la Bumbeşti Jiu cu fonduri europene nerambursabile, în valoare de 2,5 milioane de euro, după care s-au deplasat la Târgu Jiu, unde au avut programe diferite pentru o scurtă perioadă de timp.

Astfel, în timp ce Victor Ponta şi-a depus candidatura la BEJ, preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a vizitat cele două parcuri din oraş în care sunt expuse operele lui Constantin Brâncuşi, Coloana Infinitului, Poarta Sărutului, Aleea Scaunelor şi Masa Tăcerii.

Schulz şi Ponta se vor reîntâlni apoi pentru a avea o discuţie comună cu şefii din administraţia locală a judeţului la Prefectura Gorj.

Cei doi sunt însoţiţi de ministrul Mediului, Rovana Plumb, şi de preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, cel care l-a şi invitat în România pe preşedintele PE Martin Schulz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici