Ponta: Guvernul a recuperat foarte puţin din locurile de muncă pierdute în perioada 2009-2012

Guvernul a recuperat foarte puţin din cele 530.000 de locuri de muncă pierdute în perioada 2009 - aprilie 2012, respectiv doar 140.000 de locuri de muncă, a declarat premierul Victor Ponta.

232 afișări
Imaginea articolului Ponta: Guvernul a recuperat foarte puţin din locurile de muncă pierdute în perioada 2009-2012

Ponta: Guvernul a recuperat foarte puţin din locurile de muncă pierdute în perioada 2009-2012 (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

"Vreau să revin la problema care nu a fost rezolvată şi pe care trebuie Guvernul să o rezolve, a recuperării locurilor de muncă pierdute din 2009 încoace. Peste 530.000 de locuri de muncă au fost pierdute în perioada 2009 - aprilie 2012. Am recuperat foarte puţin din acestea, doar 140.000 de locuri de muncă. Important este ca, prin toate programele de stimulare a angajării, dar mai ales printr-o politică de reducere a fiscalităţii în domeniul muncii, să revenim rapid la numărul de persoane cu contract de muncă pe care l-am avut înainte de perioada 2009-2012 şi să ajungem, în termen mediu, la acel obiectiv fundamental al României, şi anume de a avea mai multe persoane salariate decât numărul de pensionari", a afirmat Ponta, într-o conferinţă de presă la Guvern.

El a prezentat un material în care angajamentul Guvernului de a crea un milion de noi locuri de muncă în 8 ani este menţinut.

În prezent sunt aproximativ 5,4 milioane de pensionari şi 4,6 milioane de salariaţi.

În document, noile locuri de muncă ar trebui create prin atragerea fondurilor europene, investiţiile statului, în special în infrastructură, facilităţi acordate firmelor pentru angajarea tinerilor şi crearea de locuri de muncă, deblocarea anagajărilor din sistemul public şi prin programul "Garanţii pentru Tineri" pentru angajarea tinerilor, după absolvire.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici