Ponta i-a cerut noului prefect al Bucureştiului să aibă o relaţie excelentă cu primarul Oprescu

Premierul Ponta i-a cerut noului prefect al Bucureştiului, Paul Nicolae Petrovan, să aibă o relaţie excelentă cu primarul general Sorin Oprescu şi cu reprezentanţii aleşi ai autorităţilor locale, spunându-i că funcţia de prefect este una "cu perspectivă", având în vedere că şi Oprea a fost prefect.

173 afișări
Imaginea articolului Ponta i-a cerut noului prefect al Bucureştiului să aibă o relaţie excelentă cu primarul Oprescu

Premierul Victor Ponta (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Este nevoie într-un oraş atât de mare, dar atât de complicat, cum este Bucureştiul, cu mii de probleme juridice, cu un buget de vreun miliard de euro, cu - până la urmă - influenţe şi interese atât de mari, este foarte mare nevoie de oameni cu pregătire foarte bună, cu foarte mult curaj şi cu capacitatea de a lucra împreună", a spus Ponta, prezent la ceremonia de învestitură a noului prefect al Capitalei.

El i-a transmis acestuia că funcţia de prefect este una importantă şi "cu perspectivă", având în vedere că şi Gabriel Oprea, în prezent vicepremier şi ministru de Interne, a fost prefect al Bucureştiului, fapt care "i-a prins bine".

"Spre deosebire, însă, de Oprea, care a lucrat cu un primar foarte dificil şi foarte complicat (Traian Băsescu, în perioada 2002-2003-n.r.), noul prefect are şansa de a lucra cu un primar care cred că e mai înclinat spre dialog", a adăugat Ponta.

Guvernul a decis să o retragă pe Georgeta Gavrilă din postul de prefect al municipiului Bucureşti şi să îl numească în acest post pe Paul Nicolae Petrovan, decizie care confirmă informaţiile transmise anterior de agenţia MEDIAFAX.

Miercuri, la solicitarea presei, premierul Victor Ponta a confirmat informaţia şi a precizat că acesta este procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), ministrul de Interne, Gabriel Oprea, cerând şi obţinând aprobarea de la Consiliul Suprem al Magistraturii.

"S-a dat aprobarea de către CSM şi va fi instalat ca prefect al Bucureştiului, da", a spus Ponta.

El a adăugat că acesta va fi reprezentantul Guvernului în Bucureşti.

"Este magistrat, a discutat cu ministrul de Interne şi este dispus să îşi asume o funcţie dificilă, cea de prefect de Bucureşti, are toată pregătirea profesională şi are şi avizul CSM, mai mult ce ar trebui să îl recomande ?", a mai afirmat Ponta.

Din decembrie 2013, Paul Nicolae Petrovan este procuror militar şef serviciu la Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiuni asimilate sau în legătură directă cu infracţiunile de corupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici