Ponta: În cazul Stan, PSD va vota ceea ce va propune Comisia Juridică. Stan are varianta demisiei, dar nu putem să-l obligăm

Preşedintele PSD a declarat, marţi, că în cazul cererii de încuviinţare a arestării în cazul deputatului social-democrat Ion Stan, intrată în circuitul Camerei, PSD va vota ceea ce va propune Comisia Juridică, întrucât membrii acestei comisii sunt singurii care au acces la dosarul deputatului.

180 afișări
Imaginea articolului Ponta: În cazul Stan, PSD va vota ceea ce va propune Comisia Juridică. Stan are varianta demisiei, dar nu putem să-l obligăm

Ponta: În cazul Stan, PSD va vota ceea ce va propune Comisia Juridică (Imagine: Octav Ganea - MediafaxFoto)

Întrebat cum va vota PSD în cazul lui Stan, Ponta a răspuns: "Nu ştiu. Trebuie în primul rând, cum am făcut şi la Trăşculescu, şi în celelate cazuri, Comisia Juridică să se întrunească. Avem acolo colegi în Comisia Juridică în care am încredere şi ei ne vor propune".

Ponta a spus că, deşi avizul Comisiei Juridice e consultativ, membrii acesteia sunt singurii care au acces la dosar.

„Mandatul meu este - şi mandatul va fi foarte clar: în baza a ceea ce propun colegii jurişti din Comisia Juridică, asta votăm mai departe. Nu e un mandat politic aici, însă doar deputaţii din Comisia juridică au acces la dosar. Eu nu am acces la dosar, nu pot să vă spun nimic", a menţionat Ponta.

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat, marţi, că deputatul social-democrat Ion Stan are varianta de a demisiona din calitatea de deputat pentru a se pune la dispoziţia Justiţiei, aşa cum a procedat şi Alin Trăşculescu, el arătând, însă, că acesta nu poate fi obligat să recurgă la acest gest.

"Da, în mod sigur domnul Stan are această variantă (demisia, nr.) dar ştiţi foarte bine că nu-l putem obliga. Până la urmă demisia din Parlament , fie că e Parlamentul European sau Parlamentul românesc, nu poate fi impusă. Dacă domnia sa va dori să facă acest lucru, nu pot să vă spun, că nu am discutat", a spus Ponta.

Ministrul Justiţiei a transmis, marţi, preşedintelui Camerei Deputaţilor solicitarea DNA de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PSD Ion Stan, acuzat de două infracţiuni de trafic de influenţă.

"Astăzi, 27 noiembrie 2012, în baza datelor comunicate de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, în temeiul art. 72 alin. 2 din Constituţia României (republicată), art. 24 Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor (republicată) şi art. 193 din Hotărârea Camerei Deputaţilor nr. 8/1994 (republicată) privind Regulamentul Camerei Deputaţilor, ministrul Justiţiei a transmis preşedintelui Camerei Deputaţilor solicitarea de încuviinţare a arestării preventive a domnului deputat Stan Ion, acuzat de săvârşirea a două infracţiuni de trafic de influenţă, ce fac obiectul unui dosar penal instrumentat de către procurorii anticorupţie", se arată într-un comunicat de presă al MJ.

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a cerut ministrului Justiţiei să solicite Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului PSD Ion Stan, cercetat în dosarul nr. 334/P/2012, pentru trafic de influenţă.

Biroul Permanent al Camerei se întruneşte miercuri pentru a trimite Comisiei juridice solicitarea de încuviinţare a arestării lui Ion Stan.

DNA a început urmărirea penală faţă de Ion Stan pentru două infracţiuni de trafic de influenţă. În acelaşi dosar este urmărit penal şi şoferul deputatului, Florin Sarca, pentru complicitate la trafic de influenţă.

Procurorii DNA arată, în ordonanţa de începere a urmăririi penale, că Ion Stan a cerut 130.000 de lei de la persoana care l-a denunţat, bani care urmau să fie folosiţi pentru cumpărarea de combustibil pentru unele autoturisme ce urmau să fie folosite în campania electorală a deputatului. De asemenea, de banii respectivi urmau să fie cumpărate alimente care să fie împărţite alegătorilor în preajma alegerilor din 9 decembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici