Ponta nu mai vrea ca repetiţia de 1 Decembrie să aibă loc ziua: Va fi noaptea, ne înjură bucureştenii

Premierul Victor Ponta a cerut ca repetiţia programată miercuri pentru parada militară de 1 Decembrie să nu mai aibă loc în timpul zilei, pentru a nu fi "înjurat" de bucureşteni din cauza blocării traficului, şi a cerut ca aceste repetiţii să fie efectuate seara sau noaptea, după modelul altor ţări.

1081 afișări
Imaginea articolului Ponta nu mai vrea ca repetiţia de 1 Decembrie să aibă loc ziua: Va fi noaptea, ne înjură bucureştenii

Ponta nu mai vrea ca repetiţia de 1 Decembrie să aibă loc ziua:Va fi noaptea, ne înjură bucureştenii (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Le spuneţi trupelor că eu nu-i mai las să mai facă pregătiri. Ieri ne-au cam înjurat bucureştenii deşi ştiau că se întâmplă. Gata, fac seara, noaptea! Nu mai pot să facă în timpul zilei, că blocăm oraşul. Nu mai putem bloca mâine oraşul, ştiu că era mâine o repetiţie. Mâine nu mai ieşeam în oraş, că ne luau bucureştenii cu furcile", le-a spus Ponta miniştrilor de resort, în şedinţa de marţi a Guvernului.

El i-a cerut ministrului Apărării, Corneliu Dobritoiu, să observe cum sunt efectuate de către francezi şi americani repetiţiile pentru astfel de parade, acesta spunându-i însă că americanii nu fac astfel de parade, ci doar francezii, dar aceştia au în Paris o infrastructură rutieră care le permite să facă repetiţii în timpul zilei.

Premierul a completat ideea spunând că în Londra astfel de repetiţii sunt efectuate seara sau noaptea şi a explicat astfel că, până nu va fi găsită şi în Capitală o soluţie de deblocare a oraşului în momentul repetiţiilor, acestea nu mai trebuie desfăşurate în timpul zilei.

Peste 1.500 de militari şi tehnică militară aparţinând MApN, MAI, SRI şi Serviciului de Protecţie şi Pază au participat luni la pregătirile pentru parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcului de Triumf din Bucureşti, o astfel de repetiţie fiind programată şi pentru miercuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici