Ponta: Pentru persoanele cu dizabilităţi sper să găsim o soluţie să le mai indexăm pensiile

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică, în localitatea braşoveană Sâmbăta de Sus, că speră să găsească o soluţie, împreună cu Parlamentul, pentru a creşte indemnizaţiile pentru persoanele cu dizabilităţi.

506 afișări
Imaginea articolului Ponta: Pentru persoanele cu dizabilităţi sper să găsim o soluţie să le mai indexăm pensiile

Victor Ponta (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

La următoarea şedinţă de Guvern, doamna Rovana Plumb o să ne aducă o informare exact cu indemnizaţiile acutale pe care le plătim pentru persoanele cu dizabilităţi, pentru că pentru însoţitorii acestor persoane am rezolvat la ultima rectificare bugetară şi avem toţi banii. Dar pentru persoanele cu dizabilităţi sper să găsim, împreună cu Parlamentul, soluţia să le mai indexăm pensiile“, a spus Ponta.

Victor Ponta a participat, duminică, alături de soţia sa, Daciana, şi de fiica lor, Irina, la slujba religioasă de la Mănăstirea Brâncoveanu din localitatea braşoveană Sâmbătă de Sus.

După terminarea slujbei religioase, Ponta s-a salutat şi a vorbit cu oamenii, iar la un moment dat a văzut în mulţime un bărbat imobilizat într-un pat cu rotile, el mergând la acesta.

Bolnavul i s-a plâns premierului că medicamentele de care are nevoie sunt prea scumpe şi că la farmacii, de unde ar trebui să le ia gratuit, i se spune că nu sunt.

Medicamentele mele pentru o lună sunt 700 de lei. Nu le decontează. Casa spune că sunt gratuite (n.r. - medicamentele), dar când te duci la farmacie zic că nu le au. Vă rog din suflet, faceţi ceva şi pentru mine!”, a spus bolnavul.

Ponta l-a întrebat pe bărbat cum îl cheamă şi l-a asigurat că va încerca să găsească o soluţie.

Cum vă cheamă? ... Aurel Călin de la Victoria. Mâine dimineaţă o să vină şeful de la Casă (n.r. - Casa Naţională de Asigurări de Sănătate) să vă întrebe exact care sunt medicamentele...”, i-a spus premierul bărbatului, care i-a solicitat lui Ponta să trimită o comisie şi a menţionat că de 27 de ani este imobilizat la pat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici