Ponta se asigură că lucrările la Teatrul Naţional Bucureşti vor fi finalizate în noiembrie

Premierul Victor Ponta a inspectat, vineri, alături de actorul Ion Caramitru, directorul instituţiei, lucrările de modernizare a Teatrului Naţional Bucureşti şi a vrut să se asigure că există toate resursele necesare pentru finalizarea construcţiei la termenul stabilit, respectiv luna noiembrie.

214 afișări
Imaginea articolului Ponta se asigură că lucrările la Teatrul Naţional Bucureşti vor fi finalizate în noiembrie

Ponta se asigură că lucrările la Teatrul Naţional Bucureşti vor fi finalizate în noiembrie (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Am vrut să îi susţin şi să îi felicit pe toţi cei care, din 2011, au început proiectul acesta de reconstrucţie, practic, a Teatrului Naţional. Am încredere în ce mi-a spus domnul Caramitru, că va fi cel mai frumos teatru naţional din Europa şi cred că asta e o mare mândrie pentru Bucureşti şi pentru România. M-am asigurat că toate resursele necesare pentru ca să fie finalizate lucrările şi pentru ca până la sfârştiul anului şi partea de personal a Teatrului Naţional să poată fi asigurată şi nu pot să spun decât că aştept cu mare bucurie, ca bucureştean şi ca român, să văd că în Bucureşti, la sfârşitul... undeva în luna noiembrie, o să avem cel mai frumos teatru naţional din Europa, şi cu spectacole, cu public, cu acces permanent", a spus Ponta.

El a adăugat că este o idee extraordinară faptul că teatrul va fi o clădire multifuncţională, care nu va fi deschis la ora 18.00 şi va fi închis la ora la 22.00.

Ponta i-a transmis totodată lui Caramitru că, în urma rectificării aprobate joi de Guvern, au fost finanţate şi vor fi deblocate, în consecinţă, 35 de posturi pentru Teatrul Naţíonal.

Premierul a subliniat că în acelaşi timp trebuie finalizate lucrările de modernizare la Opera Română şi construcţia noii clădiri a Operetei, arătându-se convins că, astfel, generaţiile noi vor avea condiţii mult mai bune în aceste săli de spectacol.

La rîndul său, ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a arătat că atât proiectantul, cât şi executantul l-au asigurat că lucrările vor fi gata la termen, în luna noiembrie, când ar trebui finalizate şi lucările la Opera Română şi la Operetă.

"În acest moment, se lucrează cu peste 500 de persoane de dimineaţă până la miezul nopţii pe şantier şi a rămas doar zona Sălii Mari şi zona de intrare în Sala Mare, iar jos, muzeul şi librăria teatrului (..) Noi am asigurat finanţarea, există banii necesari pentru finalizarea lucrărilor atât la Teatrul Naţional, cât şi la Opera Română, şi la Operetă, de fapt, iar cele trei instituţii până la sfârşitul anului, până în noiembrie, vor fi finalizate şi vor fi redate publicului", a spus Kelemen Hunor.

El a adăugat că valoarea proiectului este de circa 65 milioane euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici