Ponta: Se lucrează la un proiect mai vechi de dezvoltare în sens european a Gării de Nord Bucureşti

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, la Bistriţa, răspunzând unei întrebări, că se lucrează la un proiect mai vechi de dezvoltare a Gării de Nord din Bucureşti printr-o asociere europeană, fără să avanseze vreun termen.

852 afișări
Imaginea articolului Ponta: Se lucrează la un proiect mai vechi de dezvoltare în sens european a Gării de Nord Bucureşti

Ponta: Se lucrează la un proiect mai vechi de dezvoltare în sens european a Gării de Nord Bucureşti

Victor Ponta a fost întrebat dacă s-a plimbat cu trenul de mare viteză al chinezilor şi cu ce impresie a rămas atunci când s-a plimbat cu cel românesc.

"Cu trenul de mare viteză al chinezilor nu m-am plimbat, am mers. Cu cel românesc mi-a plăcut foarte tare. Am fost în urmă cu trei luni şi am ajuns în Gara de Nord, unde mă aşteptau nişte militanţi PMP, dar tot a fost foarte plăcut", a răspuns premierul.

Întrebat când va exista la Bucureşti o gară precum cea din Beijing, premierul a răspuns: "O gară ca şi cea din Beijing vom avea atunci când o să avem 1,4 miliarde de locuitori. Atunci o să avem o gară ca la Beijing. Cred că paralela este un pic prea optimistă. Dacă vă referiţi la o gară în sens european, e un proiect mai vechi de dezvoltare a Gării de Nord printr-o asociere europeană şi pot să vă spun că lucrăm la acest proiect".

În ce priveşte privatizarea CFR Marfă, premierul a spus că aceasta va fi reluată când CFR Marfă "e pregătită".

"Cel mai important e să obţinem salvarea companiei şi a locurilor de muncă. Acesta a fost obiectivul fundamental", a spus el.

Premierul Victor Ponta, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, ministrul delegat pentru Ape şi Păduri, Doina Pană, preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, prefectul Ioan Ţintean şi numeroşi primari de comune au participat, joi după-amiază, la inaugurarea Gării Bistriţa Nord, reabilitată. IPS Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei Andreicuţ de la Mitropolia Clujului a oficiat o slujbă de sfinţire.

Coordonatorul proiectului i-a prezentat premierului principalele lucrări de modernizare realizate la staţia CFR, investiţie de aproximativ 10 milioane de euro (peroane înalte, copertină, infrastructura şi suprastructura feroviară, instalaţii, informatică a călătorilor, piaţeta publică din faţa gării), după care Victor Ponta, Ioan Rus şi Ovidiu Creţu au tăiat panglica inaugurală.

Premierul şi ceilalţi invitaţi au făcut un scurt tur al gării, ghidaţi de Emil Radu Moldovan.

"Se pricepe, poate vrea să-l punem şef de gară", a glumit Victor Ponta, şeful CJ povestindu-i că provine dintr-o familie de ceferişti.

"POS Transport a fost scos din starea de suspendare în 2012 şi în felul acesta multe proiecte, nu doar acesta, s-au realizat. Îi felicit pe beneficiari, cei de la CFR. Sunt foarte bucuros pentru Bistriţa şi acest judeţ că are o gară europeană. Voi sprijini şi celelalte proiecte. (…) Dacă facem drumuri şi gări, până la urmă ne facem datoria. Îi salut pe ceferişti, erau în uniformă, cum m-am învăţat doar la MApN şi MAI, am uitat că erau a treia armată a ţării. Din păcate, au trecut prin vremuri grele, dar poate vin şi vremuri mai bune", a conchis premierul Victor Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici