Ponta: Sinistraţii vor fi ajutaţi de Guvern indiferent dacă au sau nu asigurare pentru case

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, răspunzând unei întrebări, că Guvernul îi va ajuta pe sinistraţii din Galaţi indiferent dacă aceştia au încheiate sau nu poliţe de asigurare pentru casele distruse de ape, el adăugând: "Vreţi să-i las pe oameni să moară în apă dacă nu şi-au făcut asigurare?".

282 afișări
Imaginea articolului Ponta: Sinistraţii vor fi ajutaţi de Guvern indiferent dacă au sau nu asigurare pentru case

Ponta: Sinistraţii vor fi ajutaţi de Guvern indiferent dacă au sau nu asigurare pentru case

Întrebat de jurnalişti dacă Guvernul îi ajută pe sinistraţi chiar dacă nu şi-au încheiat poliţele de asigurare obligatorie a locuinţei, Ponta a spus că nu le poate cere poliţa de asigurare celor care acum au apa în case.

"Vreţi să-i las pe oameni să moară în apă dacă nu şi-au făcut asigurare? Aşa credeţi dumneavoastră că e bine? Eu cred că nu e bine aşa. Cred că e bine să ajutăm toţi oamenii. Încurajăm şi stimulăm respectarea legii privind asigurările, însă, pe de altă parte, când un om e cu apa în casă ce să-i spun, să-i cer poliţa de asigurare? Mă duc să încerc să-l ajut! Cred că aşa se lucrează într-o ţară normală, aşa, scandal, ştim să facem toţi", a spus premierul.

Ponta i-a îndemnat şi pe elevii Colegiului Naţional "Tudor Vladimirescu" din Târgu Jiu, unde a participat la deschiderea noului an şcolar, să se gândească la elevii din judeţul Galaţi care luni nu au putut merge la şcoală după ce unităţile de învăţământ au fost distruse de inundaţii.

"Să vă bucuraţi de condiţiile pe care le aveţi, să nu uitaţi că azi, când noi suntem aici şi dumneavoastră începeţi şcoala, sunt, din păcate, copii în judeţul Galaţi unde apa le-a luat şcoala şi ei nu pot merge la şcoală. Să vă gândiţi de fiecare dată în momentele bune că sunt oameni şi copii care au nevoie de ajutor şi dacă suntem mai uniţi şi mai solidari o să avem o ţară mai bună şi nişte copii mai buni", a mai spus Ponta, după care le-a urat elevilor succes în noul an şcolar.

Peste 6.000 de persoane au fost evacuate şi aproape 1.800 de case au fost afectate de inundaţiile produse în ultimele zile în 39 de localităţi din judeţul Galaţi, potrivit unui bilanţ prezentat, duminică, la Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Nouă persoane, între care o fetiţă de opt ani, şi-au pierdut viaţa după ce au fost luate de viituri, în noaptea de miercuri spre joi, în judeţul Galaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici