Ponta: Sper ca fiecare să înţeleagă că, în situaţii de iarnă, trebuie mai multă prudenţă şi atenţie

Premierul Victor Ponta a mulţumit angajaţilor Ministerului de Interne, Armatei şi CNADNR pentru modul în care au intervenit în deszăpeziri şi a afirmat că speră ca fiecare persoană să înţeleagă că, în situaţii de iarnă, este nevoie de mai multă prudenţă şi atenţie.

291 afișări
Imaginea articolului Ponta: Sper ca fiecare să înţeleagă că, în situaţii de iarnă, trebuie mai multă prudenţă şi atenţie

Ponta: Sper ca fiecare să înţeleagă că, în situaţii de iarnă, trebuie mai multă prudenţă şi atenţie (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Sper ca şi fiecare să înţeleagă că, în situaţii de iarnă, e nevoie de mai multă prudenţă şi de mai multă atenţie. E şi perioadă de Sărbători", a spus Ponta, în şedinţa de guvern.

El a mulţumit Ministerului de Interne, incluzând Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, Jandarmeria, Poliţia, precum şi Armatei şi Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), pentru modul în care au intervenit în ultimele ore.

Ponta a apreciat însă că este vorba, totuşi, de o perioadă normală de iarnă, dar că operaţiunile de deszăpezire trebuie coordonate în continuare.

Autostrada A2 pe tronsonul Bucureşti - Feteşti şi 23 de drumuri din 11 judeţe sunt închise din cauza ninsorii şi a viscolului, în judeţele Buzău, Brăila şi Vrancea fiind oprită circulaţia pe toate drumurile naţionale.

Judeţele Buzău, Vrancea şi vestul judeţului Brăila sunt sub cod roşu de ninsoare şi vânt, luni, de la ora 8.30, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie. În aceste zone se vor semnala intensificări ale vântului cu rafale de peste 85 - 90 km/h, ninsoare abundentă, puternic viscolită şi troienită şi vizibilitate redusă spre zero. Avertizarea este valabilă până la ora 13.00, urmând ca apoi cele trei judeţe să intre sub avertizare de cod portocaliu.

Judeţele Tulcea, Ialomiţa, Galaţi, Vaslui, Bacău şi Prahova sunt sub avertizare cod portocaliu de ninsoare şi vânt până la ora 18.00.

Tot până la ora 18.00 sunt sub cod galben de ninsori, viscol, precipitaţii mixte şi polei Capitala şi 15 judeţe, respectiv Constanţa, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Dâmboviţa, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Suceava, Neamţ, Iaşi şi Botoşani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici