Ponta vrea terenuri de baschet 3x3 în toate liceele, după ce România a obţinut titlul european

Premierul Victor Ponta i-a premiat miercuri pe membrii echipei naţionale de baschet masculin 3x3, câştigători ai primei ediţii a Campionatului European, desfăşurat la Bucureşti, şi a propus ca în toate liceele să fie construit câte un teren de baschet 3x3, unde tinerii să poată practica acest sport.

164 afișări
Imaginea articolului Ponta vrea terenuri de baschet 3x3 în toate liceele, după ce România a obţinut titlul european

Ponta vrea terenuri de baschet 3x3 în toate liceele, după ce România a obţinut titlul european (Imagine: Bogdan Danescu/Mediafax Foto)

Jucătorii care au format echipa României - Angel Santana, Bogdan Popescu, Cătălin Vlaicu şi Ştefan Vasile - au primit din partea Guvernului câte 10.000 lei (brut), iar ministrul Sportului, Gabriela Szabo, le-a oferit câte un carnet de maestru emerit al sportului.

Premierul Victor Ponta a arătat, în cadrul ceremoniei, că trebuie profitat de acest succes neaşteptat, dar cu atât mai plăcut şi că trebuie reconstruită competiţia sportivă între licee. În acest scop, Ponta a propus să fie construit câte un teren de baschet 3x3 în fiecare liceu.

"Sunt absolut convins că putem, împreună cu Ministerul Educaţiei şi cu autorităţile locale, să construim în toate liceele din ţară un teren de baschet 3x3, acolo unde mii şi mii de tineri să joace baschet 3x3 şi câţiva dintre ei să meargă la turnee cât mai importante şi să reuşească să ne reprezinte", a declarat Victor Ponta.

Şeful Executivului a arătat că ştie personal cât de greu este să joci împotriva membrilor naţionalei de baschet 3x3 şi le-a spus în glumă că el este mai bun "la discursuri".

Baschetbaliştii i-au oferit premierului o minge şi un tricou al naţionalei, cu autografele lor, premierul spunând că îl va pune lângă tricoul lui Ghiţă Mureşan.

Naţionala de baschet masculin a României a câştigat, duminică, medalia de aur a primei ediţii a Campionatului European 3x3 de la Bucureşti, după ce a învins reprezentativa Sloveniei, cu scorul de 18-16.

România este prima campioană europeană la baschet masculin 3x3, competiţia organizată la Bucureşti fiind ediţia inaugurală a Campionatului European.

Rezultatele obţinute anterior de echipa României, formată din jucătorii Angel Santana, Bogdan Popescu, Cătălin Vlaicu şi Ştefan Vasile, sunt următoarele: 16-13 cu Italia, 15-8 cu Azerbaidjan şi 20-21 cu Slovenia (în grupa C), 21-15 cu Belgia (în sferturile de finală) şi 18-13 cu Lituania (în semifinale).

Medalia de bronz a revenit echipei Lituaniei, care a învins în finala mică Grecia, cu scorul de 21-18.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici