Pontonul pentru copiii cu dizabilităţi, inaugurat de Raluca Turcan în urmă cu mai puţin de o lună, s-a scufundat parţial

  • Pontonul pentru copiii cu dizabilităţi, inaugurat la 22 septembrie de ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turca, s-a scufundat parţial.
  • Fotografii cu pontonul scufundat parţial au fost publicate pe reţelele de socializare.
  • Pontonul, care se afla ancorat în dreptul comunei Mahmudia, era folosit drept centru itinerant pentru copiii cu dizabilităţi.
2872 afișări
Imaginea articolului Pontonul pentru copiii cu dizabilităţi, inaugurat de Raluca Turcan în urmă cu mai puţin de o lună, s-a scufundat parţial

Sursă FOTO: Facebook/ Dorelian Bellu

Raluca Turcan a tăiat panglica la inaugurarea pontonului alături de alte şase persoane. Evenimentul a avut loc cu ocazia lansării, la Tulcea, a primului centru itinerant pentru copiii cu dizabilităţi din ţară.

„Centrul itinerant este instalat pe un ponton plutitor, echipat cu aparatură medicală modernă şi va circula în Deltă şi în localităţile riverane Dunării pentru a asigura perioade de terapie frecvente şi predictibile pentru copiii cu posibilităţi reduse de transport.

Alături de oferirea de servicii socio-medicale şi sprijin material unui număr de 270 de copii din judeţul Tulcea expuşi riscului separării de familie, printre obiectivele proiectului implementat de Fundaţia SERA se numără şi derularea de campanii de informare cu privire la drepturile copilului precum şi promovarea egalităţii de şanse şi nediscriminării, cu scopul de a preveni separarea copilului de familia sa şi de a întări drepturile copilului.

Centrul mobil inovator, care în următorul an va asigura servicii de recuperare pentru aproximativ 100 de copii din Delta Dunării, este rezultatul parteneriatului dintre Fundaţia SERA ROMÂNIA şi PENNY Romania, compania care a finanţat achiziţia vasului plutitor, în cadrul unuia dintre cele mai ample proiecte de CSR (Responsabilitate Socială Corporativă) ale companiei“, anunţa Consiliul Judeţean Tulcea.

La trei săptămâni de la inaugurare, pontonul s-a scufundat parţial.

CITEŞTE ŞI: Premieră naţională. Copiii cu dizabilităţi din Delta Dunării vor primi tratament pe un ponton

Precizările SERA România

„Venim cu o serie de precizări legate de situaţia pontonului de la Mahmudia.

De când a fost inaugurat şi până când îşi va începe propriu-zis activitatea cu beneficiarii, pontonul a fost legat de mal la Mahmudia. Pentru a putea începe activitatea, mai sunt de parcurs câteva etape obligatorii: avem nevoie de rezolvarea transcrierii proprietăţii şi de definitivarea şi avizarea de finanţator a echipei tehnice şi de management necesare (şeful de centru, echipa de terapeuţi şi echipa de supraveghere tehnică). Este o echipă care va fi mobilă, formată din oameni care trebuie să aibă disponibilitatea de a locui o vreme pe ponton, în perioadele cu deplasări în Delta Dunării, ceea ce a generat un proces dificil şi lung de recrutare.

Până atunci, am decis ca pontonul să fie menţinut la mal, în Mahmudia.

De aseară şi până azi dimineaţă, din cauza condiţiilor meteo şi din cauza adâncimii mici a apei din acea zonă, vasul s-a sprijinit de fundul apei şi a început să se încline. În plus, ca urmare a unei defecţiuni la generatorul care asigura alimentarea electrică a pompelor de santină, menite să scoată apa, pontonul a început să ia apă. Precizăm că vasul nu este scufundat, ci a fost inundată o parte din subsol, fără să fi fost afectate dormitoarele sau cabinetele de terapie, iar situaţia se va reglementa în câteva zile.

Astăzi dimineaţă, am contactat specialiştii de la faţa locului pentru a decide care este cea mai bună soluţie de evacuare a apei şi de punere pe linia de plutire corectă. Deja o firmă specializată lucrează în acest sens şi, până la mijlocul săptămânii viitoare, vasul va fi repus pe linia de plutire.

Estimăm că centrul de recuperare îşi va începe activităţile cu beneficiarii în luna noiembrie.

Şi noi ne dorim să rezolvăm cât mai repede această situaţie tehnică, un incident nedorit, şi depunem toate eforturile în acest sens, astfel încât să putem demara activitatea centrului aşa cum a fost programată.

În ceea ce priveşte finanţarea, menţionăm că achiziţia pontonului plutitor s-a făcut exclusiv din fonduri private.”

 


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici