Pop, către profesori: Acesta s-ar putea să fie ultimul meu discurs, ca ministru, în faţa dumneavoastră/ Ştiu sigur că bugetul Educaţiei va fi cel mai mare din ultimii zece ani

Liviu Pop, ministrul Educaţiei, a declarat, în cadrul unei dezbateri la care au participat mai mulţi profesori, că, în medie, în România, mandatul unui ministru al Educaţiei este de şase luni. "Eu am o lună şi jumătate prin 2012, mă apropii uşor de 6 luni", a declarat Pop.

4213 afișări
Imaginea articolului Pop, către profesori: Acesta s-ar putea să fie ultimul meu discurs, ca ministru, în faţa dumneavoastră/ Ştiu sigur că bugetul Educaţiei va fi cel mai mare din ultimii zece ani

Pop, către profesori: Acesta s-ar putea să fie ultimul meu discurs, ca ministru, în faţa dumneavoastră

"În medie, avem cel mai scurt mandat al unui ministru al Educaţiei în Europa. În ultimii 27 de ani, un ministru al Educaţiei a rezistat în România 6 luni. Ştiu că acesta s-ar putea să fie ultimul meu discurs în faţa dumneavoastră, în calitate de ministru. De aceea, stau relaxat şi ştiu că nu am făcut eroare de sistem cum au făcut alţii", a declarat ministrul Educaţiei.

Liviu Pop a făcut declaraţia la Universitatea Creştină „Dimitrie Cantemir” din Bucureşti unde a participat la dezbaterea cu tema „Libertate prin Educaţie”, organizată de Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”.

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat, miercuri, că îşi va înainta demisia doar dacă grupul PSD-ALDE îi va cere să facă acest lucru, precizând că nu are de ce să recurgă la un asemenea demers dacă solicitarea vine din parte altui grup parlamentar. Declaraţia ministrului Educaţiei a venit în contextul în care, miercuri, deputata USR Lavinia Abu Ambra i-a cerut să renunţe la portofoliu.

"Nu m-aţi votat, nu o să-mi dau demisia când mi-o cereţi. Dacă îmi cere demisia grupul PSD-ALDE, mi-o voi da. Nu am nicio obligaţie să ascult ce îmi spuneţi. Pentru orice propunere de modificare a legii privind Educaţia, uşa ministerului este deschisă pentru orice parlamentar, de orice culoare politică", i-a răspuns Liviu Pop.

Liviu Pop: Ştiu sigur că bugetul Educaţiei va fi cel mai mare din ultimii zece ani

La întrunirea de joi a câtorva sute de profesori din întreaga ţară, sosiţi la Bucureşti cu prilejul Zilei Educaţiei, ministrul Liviu Pop a spus că ştie că ei sunt nemulţumiţi de resursele financiare limitate, dar a promis că bugetul pentru Educaţie din 2018 va fi cel mai mare din ultimii zece ani.

„Ştiu sigur că anul viitor bugetul Educaţiei va fi cel mai mare din ultimii zece ani. Nu e bugetul lui Liviu Marian Pop, nu sunt pe persoană fizică în acest Guvern, sunt pe guvernare PSD-ALDE. Aceasta e o dorinţă a noastră, prin programul de guvernare, să avem buget din ce în ce mai mare”, a spus ministrul Educaţiei, Liviu Pop, în prezenţa profesorilor, veniţi din toată ţara la Universitatea Creştină „Dimitrie Cantemir” pentru dezbaterea cu tema „Libertate prin Educaţie”, organizată de Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”.

Totodată, drept răspuns la nemulţumirile dascălilor referitoare la resursele financiare limitate din sistemul de învăţământ, una dintre problemele invocate legate de această chestiune fiind aceea că şcolile primesc banii prin intermediul primăriilor, ministrul a mai făcut o promisiune.

„Am iniţiat proiectul de lege prin care finanţarea merge la şcoală. Banii pentru salarii, ne dorim, începând cu 1 ianuarie 2018, să intre direct în bugetul şcolii, să nu mai intre în imixtiune cu administraţia locală. Dar asta nu înseamnă că trebuie să ne bucurăm, pentru că sunt prea puţini. Avem nevoie de resursă financiară pe sistemul de învăţământ, nu numai pe salariile profesorilor. Avem nevoie şi pentru burse”, a spus ministrul Liviu Pop.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici