Pop: Depresia medicului Velea s-a accentuat în ultima vreme

Managerul Spitalului de Oftalmologie din Capitală, Monica Pop, a declarat miercuri că starea de depresie a medicului Vasile Velea a fost accentuată de probleme de sănătate în familie, dar şi din cauza faptului că luni i-a fost furată maşina, însă nimeni nu a bănuit că este atât de grav.

224 afișări
Imaginea articolului Pop: Depresia medicului Velea s-a accentuat în ultima vreme

Pop: Depresia medicului Velea s-a accentuat în ultima vreme (Imagine: Carmen Obreja/Mediafax Foto)

Monica Pop a precizat că medicul Velea, care s-a sinucis miercuri dimineaţă, a avut o serie de evenimente care i-au marcat viaţa, începând cu eliberarea lui din funcţie de la Spitalul Militar, în urmă cu câţiva ani, dar şi cu probleme de sănătate în familie şi faptul că luni dimineaţă a constatat că maşina i-a fost furată din faţa casei.

"Starea s-a accentuat. Nu mi-am dat seama că e aşa de grav. (...) Ieri, la raportul de gardă se vedea că este depresiv, pentru că se uita pe geam, era absent", a declarat managerul spitalului.

Monica Pop a precizând că marţi seară a discutat cu medicul Velea la telefon, dar nimic nu i-a dat de bănuit că ar intenţiona să se sinucidă.

Directorul Spitalului de Oftalmologie a mai spus că Vasile Velea ar fi fost consultat şi de un psihiatru şi nici măcar specialistul nu şi-a dat seama că starea sa de depresie este atât de gravă.

Totodată, Monica Pop a adăugat că Vasile Velea a venit miercuri mai devreme la serviciu şi, înainte de a se arunca de la etaj, a vorbit cu mai mulţi colegi, fără ca cineva să constate ceva anormal în comportamentul lui.

Ea a mai spus că doctorul s-a aruncat pe un geam lateral al clădirii, în jurul orei 7.10 - 7.15, criminaliştii stabilind că acesta ar fi încercat întâi o altă fereastră care dădea în faţa spitalului.

"A căzut pe o terasă laterală. (...) A mai trăit câteva minute şi avea un aspect normal, parcă dormea", a declarat Pop.

Managerul Spitalului de Oftalmologie a precizat că biletul lăsat de medic este mai degrabă un act medico-legal în care vorbeşte despre probleme administrative, despre ce are de făcut familia şi în care îşi cere scuze.

Moartea doctorului Vasile Velea este "cel mai tragic eveniment petrecut vreodată în spital", medicul fiind apreciat de colegi din punct de vedere profesional şi uman, a mai spus Monica Pop.

"Am pierdut un coleg desăvârşit. Era un om extraordinar de blând care niciodată nu a făcut un gest neplăcut şi nu s-a certat cu nimeni. N-a avut nici cel mai mic conflict cu nicio persoană pentru că întotdeauna ştia să pună problema", a declarat Monica Pop.

Ea precizat că Vasile Velea era în Spitalul de Oftalmologie de aproximativ cinci ani, după ce a fost "eliminat" din Spitalul Militar, împreună cu alţi "titani ai medicinii".

"Avea 55 de ani când a fost eliberat din funcţie şi a fost norocul nostru că a venit în spital. Era unul dintre cei mai mari epidemiologi din ţară şi spitalul nostru s-a schimbat radical de la venirea lui", a declarat Pop, precizând că medicul renunţase la pensia militară, care era mult mai mare decât salariul, pentru a-şi putea continua activitatea.

Managerul spitalului a solicitat o echipă de control de la Ministerul Sănătăţii

Managerul Spitalului de Oftalmologie din Capitală, Monica Pop, a declarat că a solicitat o echipă de control de la Ministerul Sănătăţii pentru a nu exista suspiciuni în privinţa sinuciderii medicului Vasile Velea, în urma verificărilor nefiind identificată vreo problemă.

Monica Pop a declarat că medicul Vasile Velea nu avea probleme la serviciu, rezultatele la toate cele 25 de controale făcute în unitatea sanitară, de la venirea sa, fiind pozitive.

"Am solicitat o echipă de control de la Ministerul Sănătăţii pentru a nu exista nicio suspiciune", a declarat managerul unităţii sanitare, precizând că un astfel de control era oricum programat în zilele următoare.

Monica Pop a mai spus că Vasile Velea era singurul epidemiolog din spital, în ţară fiind aproximativ 100 de astfel de specialişti la 450 de spitale.

Medicul epidemiolog Vasile Velea de la Spitalul Clinic de Urgenţă de Oftalmologie Bucureşti a murit, miercuri dimineaţă, după ce s-a aruncat de la etajul şapte al unităţii sanitare în care lucra, anchetatorii găsind un bilet lăsat de acesta înainte de a se sinucide.

Vasile Velea avea 63 de ani şi lucra în Spitalul de Oftalmologie din Capitală de mai mulţi ani, iar soţia lui este tot medic, la Spitalul Elias.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici