Pop, despre reacţia SUA: Putem lua în calcul ce ne spun cei de pe margine, dar Parlamenul decide

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, referitor îngrijorarea exprimată de Statele Unite cu privire la legile justiţiei, că poate fi luat în calcul ce spun cei de pe margine, însă Parlamentul este cel care decide în final.

124 afișări
Imaginea articolului Pop, despre reacţia SUA: Putem lua în calcul ce ne spun cei de pe margine, dar Parlamenul decide

Pop, despre reacţia SUA: Putem lua în calcul ce ne spun cei de pe margine, dar Parlamenul decide

"Cred că indiferent de ce spune Departamentul de Stat american sau orice altă entitate, în Parlament trebuie decis. Până la urmă Parlamentul va decide acest lucru. Ce ne spun cei de pe margine putem lua în calcul. Ceed că dezbaterea trebuie făcuta serios în Parlament, indiferent ce spune un ministru sau un departament. Încă nu am avut o discuţie cu premierul pe tema reacţiei departamentului de stat, poate mâine în Guvern. Dar nu cred că Guvernul mai poate influenţa în vreun fel", a declarat Liviu Pop, pentru MEDIAFAX.

Statele Unite au anunţat că îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu modificările propuse de Comisia parlamentară specială, avertizând că măsurile riscă să afecteze acţiunile de combatere a corupţiei şi independenţa justiţiei din România.

„SUA constată cu îngrijorare că Parlamentul României are în vedere adoptarea de legislaţie care ar putea submina lupta împotriva corupţiei şi ar slăbi independenţa judiciară în România. Această legislaţie, propusă iniţial de Ministerul Justiţiei, ameninţă progresele înregistrate de România în ultimii ani pentru construirea unor instituţii judiciare puternice, protejate de amestec politic. Îndemnăm Parlamentul României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept şi pun în pericol lupta împotriva corupţiei", se arată în comunicatul transmis de Departamentul de Stat al SUA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici