Pop: Începând de săptămâna viitoare, pot fi depuse proiectele pentru aprobarea manualelor auxiliare

Începând de săptămâna viitoare, editurile pot depune proiectele pentru aprobarea sau validarea manualelor auxiliare, după ce, joi, Ministerul Educaţiei a elaborat cele două proiecte privind metodologia în acest domeniu, a spus ministrul Liviu Pop

1384 afișări
Imaginea articolului Pop: Începând de săptămâna viitoare, pot fi depuse proiectele pentru aprobarea manualelor auxiliare

Pop: Începând de săptămâna viitoare, pot fi depuse proiectele pentru aprobarea manualelor auxiliare

„Astăzi (joi - n.red.) am elaborat cele două proiecte pentru aprobarea auxiliarelor, care sunt pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale, urmând ca săptămâna viitoare, după aprobarea în Guvern, care prevede reorganizarea Consiliului Naţional de Evaluare şi Examinare, cel care va evalua toate auxiliarele din sistemul de învăţământ, să semnez aceste ordine. (...) De săptămâna viitoare, cei care au aceste auxiliare le pot depune pentru a fi validate sau aprobate”, a transmis, printr-un mesaj video postat pe pagina de Facebook, ministrul Educaţiei, Liviu Pop.

Sursa citată a precizat că, totodată, va fi stabilită metodologia de omologare a utilizării mijloacelor de învăţământ în învăţământul preuniversitar.

„Nu facem altceva decât să punem în concordanţă Legea Educaţiei Naţionale cu tot ceea ce înseamnă auxiliare şi mijloace de învăţământ care vor fi folosite în sistemul de învăţământ preuniversitar”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Conform unui comunicat al Ministerului Educaţiei, comisia constituită prin ordinul ministrului Educaţiei Naţionale numărul 4576/2017 a finalizat atât proiectul de Metodologie-cadru privind reglementarea utilizării auxiliarelor didactice în unităţile de învăţământ preuniversitar, cât şi proiectul de Metodologie-cadru privind asigurarea omologării utilizării mijloacelor de învăţământ în învăţământul preuniversitar.

Ministrul Educaţiei a declarat, la începutul lunii august, că toate mijloacele de învăţământ didactic auxiliar şi curicular trebuie revizuite, motiv pentru care niciunul nu va mai fi valabil.

Tot atunci, Liviu Pop spunea că o comisie urmează să elaboreze noua metodologie de aprobare a acestor manuale, în maximum 30 de zile.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici