Populaţia României, o necunoscută statistică. În 30 de ani ţara a pierdut peste 4 milioane de locuitori

  • Dinamica economiei face dificil de calculat indicatorii statistici
  • Se consideră că în perioada comunistă se măsluiau statisticile populaţiei
  • La 1 ianuarie 2021, populaţia României era de 19.180.000 de locuitori
4318 afișări
Imaginea articolului Populaţia României, o necunoscută statistică. În 30 de ani ţara a pierdut peste 4 milioane de locuitori

Populaţia României, o necunoscută

Indicatorii statistici sunt mult mai dificil de calculat deoarece s-a schimbat complet dinamica economiei. Înainte de Revoluţie se consideră că este posibil să se fi măsluit date în anuarele statistice.

Tudorel Andrei, preşedintele Institutului Naţional de Statistică, spune că cifrele care arată numărul exact al populaţiei României sunt nesigure.

„În anul 1989, România avea peste 23 de milioane de locuitori şi în decurs de 30 de ani, pe care naturală sau prin migraţie internaţională, am pierdut peste 4 milioane de locuitori. La 1 ianuarie 2021 este de 19.180.000”, explică Tudorel Andrei.

Acesta mai spune că „în 2007, anul aderării la Uniunea Europeană, am înregistrat şi cel mai mare număr de români plecaţi în străinătate, de peste 600.000 într-un singur an. Astăzi putem vorbi de o imigraţie de 200.000 de persoane care pleacă an de an în străinătate.”

Tudorel Andrei este invitat la emisiunea În Securitate cu Bogdan Nicolae de la ora 21, la Aleph News.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici