Populaţia României rămâne extrem de vulnerabilă în faţa riscurilor, conform unui studiu

Populaţia României continuă să fie extrem de vulnerabilă în faţa riscurilor, conform studiului „Asigurările de viaţă, instrument de protecţie pentru familie”, realizat pentru UNSAR de către un grup de experţi independenţi.

261 afișări
Imaginea articolului Populaţia României rămâne extrem de vulnerabilă în faţa riscurilor, conform unui studiu

Potrivit reprezentanţilor Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din Romănia (UNSAR), pentru multe familii producerea unui eveniment neprevăzut (deces, accident, îmbolnăvire) ar duce la o scădere puternică a nivelului de trai.

Studiul arată că deficitul de protecţie a românilor în faţa riscurilor a crescut cu 14% şi se situa, în 2019, cel mai recent an pentru care există date statistice disponibile, la o valoare de 123 miliarde euro, respectiv 55% din PIB. Comparativ cu anul 2018, ponderea în PIB a deficitului de protecţie a crescut cu 1 punct procentual.

Deficitul de protecţie exprimă diferenţa între resursele financiare necesare şi cele disponibile la un moment dat într-o familie pentru a menţine standardul de viaţă al acesteia în cazul producerii unui eveniment neprevăzut, precum un deces, un accident, o îmbolnăvire.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici