Porţile festivalului Oktoberfest din München s-au redeschis după doi ani. Ce îi supără de vizitatori

Oktoberfestul din München a fost inaugurat ieri, după ce a fost anulat timp de doi ani la rând din cauza pandemiei de Covid-19, iar oamenii au alergat spre corturi imediat după deschidere.

1717 afișări
Imaginea articolului Porţile festivalului Oktoberfest din München s-au redeschis după doi ani. Ce îi supără de vizitatori

Porţile festivalului Oktoberfest din München s-au redeschis după doi ani. Ce îi supără de vizitatori

Revenirea popularului festivalul are loc într-un context de creştere a preţurilor la bere.

Invazia rusă a Ucrainei a făcut ca preţurile materiilor prime şi ale energiei să crească, forţând mai multe fabrici de bere să transfere aceste costuri în preţul băuturii.

Conform tradiţiei, primarul oraşului München, Dieter Reiter, a început sărbătorile atingând primul butoi de bere şi oferind prima halbă şefului regional al statului Bavaria, Markus Soder.

Programat până pe 3 octombrie, festivalul se va desfăşura fără restricţii de sănătate sau obligaţii de purtare a măştii.

Oktoberfest atrage, în mod normal, peste 5 milioane de oameni, dintre care o treime provin din străinătate, în special din Asia, generând beneficii economice de 1,2 miliarde de euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici