Porturile de la Marea Neagră, închise de mai bine de 12 ore din cauza vântului puternic

Manevrele navelor din porturile constănţene continuau să fie suspendate, luni dimineaţa, după ce a fost sistată orice operaţiune încă de duminică seară din cauza vântului puternic, care suflă la rafală cu viteze ce pot depăşi 60 de kilometri pe oră, transmite corespondentul MEDIAFAX.

395 afișări
Imaginea articolului Porturile de la Marea Neagră, închise de mai bine de 12 ore din cauza vântului puternic

Porturile de la Marea Neagră, închise de mai bine de 12 ore din cauza vântului puternic

Tot din cauza vântului puternic a fost restricţionată şi deplasarea convoaielor de barje pe Canalul Dunăre - Marea Neagră, prin ecluza de la Agigea către portul Constanţa Sud - fluvial.

În această situaţie, pentru siguranţă, navele aflate în rada exterioară trebuie să stea cu motoarele pornite, evitând astfel intrarea în derivă.

Totodată, vasele aflate la cheu trebuie să-şi întărească legăturile cu ţărmul, să asigure om de veghe şi trebuie să stea în permanenţă cu semnalele luminoase şi sonore în funcţiune.

Potrivit autorităţilor portuare, din cauza vântului foarte puternic, duminică seară, începând cu ora 20.30 au fost suspendate manevrele în porturile Midia, Constanţa Nord şi Constanţa Sud - maritim şi fluvial, deoarece vântul sufla cu viteze de peste 55 km/h la ţărm, iar în larg poate atinge şi depăşi 65 km/h.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici