Poţi economisi peste 200 de euro pe lună dacă îţi cumperi maşină electrică

  • În primele patru luni ale anului, înmatriculările de automobile electrice au crescut cu circa 30%
  • Piaţa auto totală a României a scăzut pe aceeaşi perioadă cu 30%
  • Preţul unei maşini electrice porneşte de la 20.000 euro
3923 afișări
Imaginea articolului Poţi economisi peste 200 de euro pe lună dacă îţi cumperi maşină electrică

Poţi economisi peste 200 de euro pe lună dacă îţi cumperi maşină electrică

Tot mai mulţi români îşi cumpără maşini electrice. Pe lângă faptul că se conduc uşor, acestea permit proprietarilor să facă economii mari. Adrian Mitrea a făcut această alegere în 2018 şi se arată mulţumit.

„La o maşină de genul acesta poţi să faci calcule mult mai precise, având mai puţine componente şi mai puţine probleme per total. Economisesc doar din carburanţi şi exploatare mentenanţă aproximativ 200 de euro pe lună, la o maşină electrică din 2018 versus o maşină pe benzină din 2002, deci cam 1.000 de lei pe lună economisesc doar folosind această maşină şi nu maşina mea veche”, a declarat el. 

La capitolul puncte slabe, Adrian ar trece faptul că nu există încă suficiente staţii de alimentare pentru maşini electrice, iar infrastructura rutieră lasă de dorit.  

„Infrastructura încă nu este suficient de bine dezvoltată ca să poţi să foloseşti chiar fără griji o maşină”, a comentat acesta. 

Din luna ianuarie a acestui an şi până în prezent, 315 maşini electrice au fost înmatriculate în România. Numărul continuă să crească şi estimările spun că până la finalul anului vom ajunge la un 2.000 de înmatriculări noi.

„Creşterea vânzărilor de automobile electrice s-a produs atât datorită programului Rabla Plus, prin care se oferă un discount de circa 10.000 de euro cât şi datorită faptului că aceste maşini se adresează unui public mai elevat în căutare de tehnologie cât mai recentă şi un cost de utilizare şi întreţinere mult mai scazut”, a spus Bogdan Alexu, jurnalist Ziarul Financiar. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici