Povestea bunicuţei din Gorj, care la 83 de ani lucrează la o grădiniţă: „Nu cred că mai există un asemenea caz în ţară” | FOTO

Sofia Chiţoran, o bunică de 83 de ani din localitatea Leurda, judeţul Gorj, este cea mai în vârstă angajată a Inspectoratului Şcolar. Bătrâna lucrează ca femeie de serviciu la grădiniţa din sat de peste 40 de ani şi primeşte lunar aproximativ 450 de lei.

4708 afișări
Imaginea articolului Povestea bunicuţei din Gorj, care la 83 de ani lucrează la o grădiniţă: „Nu cred că mai există un asemenea caz în ţară” | FOTO

Povestea bunicuţei din Gorj, care la 83 de ani lucrează la o grădiniţă: „Nu cred că mai există un asemenea caz în ţară”

Bunica Sofia, aşa cum o alintă copiii de la Grădiniţa cu Program Normal Leurda, din oraşul Motru, pe cea mai bătrână angajată a ISJ Gorj, îşi începe programul, în fiecare dimineaţă, înainte de ora 7.00, iar prima grijă este ca preşcolarii să aibă căldură în clasă.

La 83 de ani, femeia pare neobosită

„Lucrează la grădiniţă de peste 38 de ani, salarizarea dumneaei este în regim forfetar, adică două ore pe zi, încasează 440 de lei. Pe mine m-a impresionat modul în care îşi face dumneaei activitatea, dăruirea, puterea de muncă. La 83 de ani, nu e atât de simplu să te scoli în fiecare dimineaţă la ora 04.00, 05.00, 06.00, să faci focul pentru copii, să vii şi seara pe timp de iarnă, tot pentru a face focul, acea locaţie este prevăzută cu o sobă cu lemne. Nu are nicio problemă în acest sens. Spunea că vine cu mare drag, că face acest lucru pentru copii. S-a obişnuit cu ei. Copiii de care a avut grijă în aceşti ani o recunosc, o strigă <tanti Sofia>, stă cu cei mici când părinţii îi aduc copiii mai devreme, îi spun poezii, se joacă, o fac <bunicuţă, mămăiţă>. Este şi un fel de paznic, locuind în acea zonă, merge şi în timpul liber, în weekend, pune flori, sapă în grădină", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Cosmin Morega, viceprimarul municipiului Motru.

După ce face focul, bunica Sofia şterge praful de pe scaune şi mese, iar după ce pune toate lucrurile la punct se îndreaptă spre casă unde are grijă de fiul ei, care are probleme de săntăte. În tinereţe a muls vacile la CAP-ul din localitate, iar acum primeşte o pensie de aproximativ 600 de lei.

„Dimineaţa mă trezesc devreme, merg să fac curat la grădiniţă, mie mi-au fost dragi copiii tot timpul. Muncesc şi acum, pentru că sănătatea îmi permite. Am o pensie de vreo şase milioane de la CAP, trebuie să am grijă şi de copil”, spune Sofia Chiţoran.

La grădiniţa din Leurda sunt înscrişi 13 preşcolari

Educatoarea Marcela Udrea este mulţumită de ajutorul pe care i-l oferă bătrâna de 83 de ani.

„Este punctuală. Şi-a făcut datoria întotdeauna, şi iarna vine şi face focul devreme, curăţă aleea. Nu cred că mai există un asemenea caz în ţară”, a declarat, pentru MEDIAFAX, educatoarea Marcela Udrea.

Viceprimarul din localitate a aflat povestea bătrânei după ce a mers la grădiniţă pentru a vedea ce reparaţii trebuie să fie făcute în această instituţie. La prima oră a fost întâmpinat de bunica Sofia.

„Are trei copii. Din păcate, unul dintre ei este cu probleme de sănătate. Locuieşte cu dumneaei, trebuie să aibă grijă de el, am înţeles că are doi nepoţei. Înainte de cei 40 de ani a lucrat la CAP, are o pensie de 600 şi ceva de lei, cu banii de la grădiniţă are în total 1.000 şi ceva pe lună, dar nu am văzut-o să se vaite de bani, să pună salarizarea pe primul loc. Mi-a spus <mamă, sunt buni şi banii, pentru medicamente, pentru copil>. Mi-a spus că are strânşi 200 de lei. E plină de viaţă şi dornică de muncă. Un bun exemplu pentru noi toţi, cei tineri. Iubeşte copiii, le mai face desene, cei mici o desenează pe dumneaei", a spus Cosmin Morega, viceprimarul municipiului Motru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici