Povestea românului de 34 de ani, tată a opt copii, care a murit de COVID-19 în Londra. Doctorii erau gata să-l externeze

  • Un român de 34 a murit în urma infecţiei cu Covid-19 în Londra
  • Bărbatul era tată a opt copii, aceştia având vărste cuprinse între 6 luni şi 12 ani
  • „L-au internat pe Terapie Intensivă, starea sa era gravă. După o săptămână petrecută la ATI, şi-a revenit”, a declarat fratele bărbatului
2830 afișări
Imaginea articolului Povestea românului de 34 de ani, tată a opt copii, care a murit de COVID-19 în Londra. Doctorii erau gata să-l externeze

Sursa foto: Facebook / Daily Maily

Tatăl a opt copii a murit în mod neaşteptat după ce se părea că acesta se recupera în urma infecţiei cu noul coronavirus. 

Nicu Urzică era din România şi lucra în construcţii în Marea Britanie. Românul, care avea 34 de ani şi locuia în Londra, urma să fie externat din spital atunci când starea lui de sănătate s-a agravat.

Românul a lăsat în urmă o soţie, Lidia, şi opt copii mici, cu vârste cuprinse între 6 luni şi 12 ani. Totuşi, până acum, oameni cu suflet au strâns pentru familia devastată peste 90.000 de lire sterline, scrie Daily Mail.

Bărbatul, originar din Transilvania, a fost internat timp de 10 zile în spital după ce a început să prezinte simptome pe care iniţial le-a crezut similare unei răceli. Acesta a stat o săptămână acasă „cu răceala” şi s-a întors la muncă, dar după două zile starea lui s-a înrăutăţit şi a simţit că nu mai poate respira.

Potrivit fratelui său, Ianis, acesta a primit oxigen şi a fost internat la terapie intensivă în stare gravă.

„Totul a început cu o răceală. A stat acasă o săptămână, nu s-a mai dus la muncă. A crezut că îşi revine şi a vrut să se întoarcă. Doctorul i-a spus că e bine şi se poate duce. A muncit două zile şi i s-a făcut din nou rău. A sunat la medic şi a anunţat, dar i s-a spus să stea în casă. A stat aşa încă vreo două zile, când a simţit că nu mai poate să respire. A venit ambulanţa după vreo trei ore. I-au pus oxigen şi şi-a revenit”, a spus fratele său, Ianis Urzică pentru ziarulromânesc.net.

„L-au internat pe Terapie Intensivă, starea sa era gravă. După o săptămână petrecută la ATI, şi-a revenit. A fost mutat în salon şi se discuta chiar de externare, când brusc situaţia s-a schimbat. Starea sa s-a agravat. Se pare că a făcut nişte cheaguri de sânge care i-au blocat tot”, a adăugat acesta. 

Nicu Urzică a decedat la data de 11 aprilie în urma unui infarct, a spus primarul oraşului său natal, Ioan Pavel. Familia sa încearcă acum să îi aducă trupul neînsufleţit acasă şi să îl înmormânteze în România. 

Bărbatul era un credincios dedicat, iar o pagină pentru donaţii a fost creată pe platforma GoFundMe de câtre Biserica Penticostală Română din Edgware, nord-vestul Londrei. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici