Prahova: 19 localităţi, afectate de alunecări de teren

Un număr de 19 localităţi din judeţul Prahova sunt afectate în urma alunecărilor de teren produse în ultima perioadă, mai multe drumuri riscând să se surpe şi mai multe locuinţe fiind avariate din cauza malurilor de pământ care s-au dislocat urmare a ploilor şi a dezgheţului solului.

787 afișări
Imaginea articolului Prahova: 19 localităţi, afectate de alunecări de teren

Prahova: 19 localităţi, afectate de alunecări de teren (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit datelor făcute publice, vineri, de Prefectura Prahova, printre localităţile unde s-au produs alunecări de teren se numără cinci oraşe, respectiv Azuga, Comarnic, Breaza, Boldeşti - Scăieni şi Vălenii de Munte şi 14 comune.

Astfel, la Azuga, un pod destinat traficului pietonal, construit peste pârâul Azuga în zona drumului naţional 1, la kilometrii 135 - 136 ai drumului, a fost avariat din cauza alunecărilor. În acea zonă mai multe conducte cu apă s-au fisurat în urma dislocării malurilor de pământ.

Cinci străzi din oraşul Breaza sunt afectate. Pe patru dintre cele cinci tronsoane de drum traficul rutier este restricţionat, pe cea de-a cincea stradă fiind posibil doar accesul pietonilor.

La Vălenii de Munte alunecările de teren au afectat parţial două drumuri, iar la Boldeşti - Scăieni circulaţia autovehiculelor de mare tonaj a fost restricţionată pe drumul judeţean 132 pe marginea căruia pământul s-a dislocat şi au apărut diferenţe de nivel de patru metri şi jumătate.

În oraşul Comarnic, 12 case din cartierul Ghioşeşti sunt izolate şi la ele nu se poate ajunge cu nici un fel de autovehicul din cauza unei alunecări de teren, iar alte şase zone sunt de asemenea afectate de alunecări de teren mai vechi.

Tot în Prahova, au fost activate sau reactivate alunecări de teren în comunele: Bertea, Tătaru, Salcia, Ceptura, Lapoş, Brebu, Telega, Şotrile, Teişani, Şoimari, Chiojdeanca, Poseşti, Bătrâni şi Măgureni. În aceste localităţi mai multe drumuri judeţene şi comunale au fost afectate şi mai multe imobile sunt monitorizate, întrucât în imediata lor apropiere există riscul ca pământul să se disloce.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici