Prahova: Aglomeraţie la Serviciul Permise de Conducere; concediile angajaţilor au fost reduse

Sute de persoane stau la cozi interminabile, zi de zi, la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Prahova, ca să-şi înmatriculeze maşinile sau să depună actele pentru obţinerea permisului de conducere, concediile angajaţilor fiind reduse.

624 afișări
Imaginea articolului Prahova: Aglomeraţie la Serviciul Permise de Conducere; concediile angajaţilor au fost reduse

Prahova: Aglomeraţie la Serviciul Permise de Conducere; concediile angajaţilor au fost reduse

Cele mai mari cozi se formează la ghişeele de înmatriculare a autoturismelor şi la eliberarea numerelor provizorii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit Prefecturii, la aceste două ghişee, de la 1 iulie şi până în prezent, s-au făcut 1.192 de înmatriculări şi s-au eliberat 1.534 de numere provizorii.

Oamenii vin de la primele ore ale dimineţii, în speranţa că prind un loc cât mai în faţă. Cu toate acestea, din cauza aglomeraţiei, sunt cazuri în care ei nu reuşesc să depună actele şi se întorc a doua zi.

Prefectura Prahova a decis, în aceste condiţii, ca angajaţii Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor să lucreze fără întrerupere în intervalul orar 8.30 – 16.30, iar în zilele de joi între 8.30-18.30.

De asemenea, lucrătorii examinatori desemnaţi pentru proba practică de traseu au prelungit programul de lucru pentru examinarea tuturor candidaţilor repartizaţi, şi, totodată, perioada concediilor de odihnă ale angajaţilor a fost redusă.

Subprefectul de Prahova Mădălina Lupea a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că s-au făcut şi demersuri pentru ocuparea tuturor funcţiilor vacante.

“Am trimis rapoarte pentru angajarea a două persoane. Sunt patru posture vacante. Mai sunt şi angajaţi în concediu medical. Încercăm şi noi să ajutăm. Am cumpărat şi un aparat de aer condiţionat de mare putere, solicitările au crescut peste medie”, a spus subprefectul de Prahova.

Potrivit Prefecturii, în luna iulie s-au eliberat 1.569 de permise de conducere faţă de 1.831 câte au fost eliberate în iulie anul trecut.

Raportat la aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul cererilor pentru înmatriculări auto a crescut cu 1.388, iar numărul candidaţilor înregistraţi în vederea obţinerii permisului de conducere a crescut cu 6.858.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici