Prahova: Aproape 20 la sută dintre candidaţi au luat bacalaureatul în sesiunea de toamnă

Aproape 20 la sută dintre candidaţii la examenul de bacalaureat în sesiunea de toamnă, în judeţul Prahova, au reuşit să promoveze, un număr de 550 de absolvenţi de clasa a XII-a dintre cei peste 3.500 care s-au înscris neprezentându-se la probele de examen.

285 afișări

Potrivit datelor furnizate de şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, profesorul Horia Toma, 3.572 de absolvenţi ai liceelor din judeţul Prahova s-au înscris la a doua sesiune a examenului de bacalaureat, iar dintre aceştia 561 nu s-au prezentat.

Dintre cei 3.011 absolvenţi care au intrat în examen şapte au fost eliminaţi pentru fraudă, 2.404 au fost respinşi şi doar 600 de candidaţi au luat examenul.

Astfel, promovabilitatea la a doua sesiune a bacalaureatului este de 19,93 la sută, mai mare decât în a doua sesiune a examenului de anul trecut, când au reuşit să promoveze doar 16 la sută dintre candidaţi.

Cel mai mare procent de promovabilitate în a doua sesiune a bacalaureatului se înregistrează, la nivelul judeţului Prahova, în rândul absolvenţilor de învăţământ fără frecvenţă, în timp ce procentul cel mai scăzut în ceea ce priveşte promovabilitatea se înregistrează în rândul absolvenţilor de liceu la seral. Astfel, 29,41 la sută dintre absolvenţii de liceu fără frecvenţă au promovat bacalaureatul în a doua sesiune, procentul de promovabilitate în rândul absolvenţilor la zi este de 20,56, iar în ceea ce priveşte absolvenţii de liceu la seral promovabilitatea este de doar 12,93 la sută.

În prima sesiune a examenului de bacalaureat de anul acesta promovabilitatea la bacalaureat în judeţul Prahova a fost de 46 la sută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici