Prahova: Pui de urs ridicat dintr-o pădure din Buşteni, era nemâncat şi nu mai putea merge

Un pui de urs, flămând şi care nu mai putea merge, a fost luat, vineri, dintr-o pădure de pe Valea Cerbului din Buşteni, urmând să fie relocat în rezervaţia de urşi din Zărneşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

226 afișări
Imaginea articolului Prahova: Pui de urs ridicat dintr-o pădure din Buşteni, era nemâncat şi nu mai putea merge

Prahova: Pui de urs ridicat dintr-o pădure din Buşteni, era nemâncat şi nu mai putea merge

Potrivit IJJ Prahova, jandarmii montani au intervenit, vineri, pe Valea Cerbului din Buşteni, unde a fost semnalată prezenţa unui pui de urs, despre care s-a spus că este rănit şi se află la marginea pădurii.

„La faţa locului s-a deplasat un echipaj de jandarmi şi o patrulă de poliţie, aceştia îndepărtând curioşii de locul cu pricina, deoarece exista riscul ca în zonă să fie şi ursoaica”, arată sursa citată.

Reprezentanţii IJJ Prahova au mai precizat că s-a luat legătura cu gestionarul fondului de vânătoare „care s-a deplasat la faţa locului şi a constat ca puiul este subnutrit şi în imposibilitate de a se deplasa”.

Puiul a fost preluat şi, după ce va fi examinat medical, va fi relocat în rezervaţia din Zărneşti.

Tot vineri seara, în Buşteni, jandarmii au îndepărtat o ursoaică cu trei pui, animalele fiind alungate cu ajutorul semnalelor acustice şi luminoase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici