Prahova: Salvamontiştii au recuperat trupul turistei care a murit după ce a fost luată de o avalanşă

Salvamontiştii şi jandarmii au recuperat trupul turistei din Bucureşti care a murit sâmbătă în Munţii Baiului după ce a fost surprinsă de o avalanşă, acţiunea de recuperare a cadavrului durând mai mult de patru ore.

15 afișări
Imaginea articolului Prahova: Salvamontiştii au recuperat trupul turistei care a murit după ce a fost luată de o avalanşă

Prahova: Salvamontiştii au recuperat trupul turistei care a murit după ce a fost luată de o avalanşă

Duminică după-amiază, salvatorii montani au coborât în staţiunea Sinaia trupul neînsufleţit al femeii care, sâmbătă, a fost surprinsă de o avalanşă în Munţii Baiului, în timpul unei drumeţii montane pe care o organizase împreună cu soţul şi cu fiul ei.

Potrivit informaţiilor deţinute de salvamontiştii care au participat la acţiunea de recuperare, turista era din Bucureşti, avea 42 de ani, şi era cadru didactic în învăţământul universitar.

La acţiune, au participat 22 se salvamontişti şi jandarmi montani care au plecat dimineaţă, la ora 9:00, spre locul în care se afla cadavrul. Acţiunea a durat mai bine de patru ore şi a fost îngreunată de faptul că zona în care produs incidentul prezintă multe dificultăţi. În plus, în respectiva zonă există riscul producerii unei noi avalanşe, au declarat salvatorii care au participat la această acţiune.

Potrivit acestora, soţul femeii a vrut să urce şi el pe munte, însă salvamontiştii i-au recomandat să îi aştepte în Sinaia.

Femeia a plecat, sâmbătă, din cartierul Cumpătu, din Sinaia, către o stână din Masivul Baiului, însă a fost surprinsă de o avalanşă într-un gol alpin, la marginea unei păduri. Valul de zăpadă a izbit-o de unul dintre copaci, turista murind pe loc. Soţul şi fiul ei nu au fost răniţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici