Turist rănit grav în Bucegi: El este coborât cu targa de pe munte de salvamontişti

Salvamontiştii din Buşteni au plecat, sâmbătă, pe munte, pentru recuperarea unui turist care s-a rănit în timp ce se afla pe un traseu din Masivul Bucegi, persoanele care au cerut ajutor Serviciului Salvamont anunţând că bărbatul este grav rănit.

563 afișări
Imaginea articolului Turist rănit grav în Bucegi: El este coborât cu targa de pe munte de salvamontişti

Turist rănit grav în Bucegi: El este coborât cu targa de pe munte de salvamontişti (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Salvamontiştii din Buşteni l-au recuperat, sâmbătă, pe turistul blocat pe un traseu dificil din Masivul Bucegi, acesta având un traumatism lombar şi fiind transportat pe targă spre staţiunea Buşteni, urmând să fie dus la spital.

Echipele de salvatori care au ajuns la turist au constatat că acesta nu se poate deplasa, astfel încât au decis să îl coboare pe o targă, însă drumul este foarte dificil, pe traseu salvamontiştii trebuind să treacă peste mai multe săritori, unele chiar şi de zece metri, a declarat şeful Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc.

La ora transmiterii acestei ştiri, salvatorii montani se îndreaptă cu rănitul către staţiunea Buşteni, de unde va fi preluat de un echipaj medical şi dus la spital.

Potrivit şefului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, turistul se afla, împreună cu un grup de persoane, în zona Valea Seacă dintre Clăi şi s-a accidentat. Unul dintre însoţitorii acestuia a sunat la Salvamont cerând sprijin şi anunţând că turistul este rănit grav.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici