Predoiu: În Guvern se lucrează până la epuizarea resurselor fizice până la găsirea unor soluţii

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a spus, marţi, că este "mândru" că face parte din Guvern şi că membrii Executivului lucrează până la "epuizarea resurselor fizice" până la găsirea de soluţii de ieşire din criză, precizând că miniştrii care nu sunt mândri că lucrează în Guvern ar trebui să plece

41 afișări
Imaginea articolului Predoiu: În Guvern se lucrează până la epuizarea resurselor fizice până la găsirea unor soluţii

Predoiu: În Guvern se lucrează până la epuizarea resurselor fizice până la găsirea unor soluţii (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, marţi, la Craiova, într-o conferinţă de presă, că mandatul său în Guvernul Boc se "limitează" la demersurile privind "problematica Justiţiei", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Poziţia mea este oarecum particulară în acest Guvern şi este caracterizată încă din perioada celui de-al doilea mandat de neutralitate politică. Una dintre condiţiile intrinseci şi logica internă a acestui mandat constă în limitarea demersurilor mele la problematica Justiţiei", a declarat Predoiu.

El se declară "mândru" că lucrează în Guvernul României, susţinând că membrii Cabinetului lucrează până la "epuizare" pentru găsirea unor soluţii de ieşire din criză.

"Sunt mândru că fac parte din Guvernul României şi dacă un membru al Cabinetului nu ar fi mândru să fie membru al Cabinetului ar trebui să plece. Eu ştiu cum se lucrează în acest cabinet şi am o cu totul altă părere despre colegii mei. Se lucrează până la epuizarea resurselor fizice până la găsirea unor soluţii. Nu ştiu dacă întotdeauna sunt şi cele mai bune", a mai spus Cătălin Predoiu.

El susţine că judecă actualul Cabinet cu "indulgenţă", întrucât cunoaşte situaţia pe care a preluat-o Guvernul Boc.

"Sunt martor la eforturile mari pe care le face acest Guvern într-o perioadă extrem de grea. Vă spun că acest Guvern din care fac parte, a desfăşurat toate energiile necesare în contextul dat, pentru a lua şi oferi soluţii bune. Eu judec mult mai indulgent pentru că ştiu exact situaţia pe care a preluat-o, ştiu exact cum s-a zbătut. Nu mă înscriu între cei care pun la zid Guvernul din care fac parte", a declarat Cătălin Predoiu.

Întrebat cum comentează, în calitate de jurist, solicitarea şefului statului Traian Băsescu către puterea executivă de a se reveni la vechea valoare a TVA, ministrul Predoiu a răspuns: "Nu ar fi profesionist din partea mea, din logica de ministru al Justiţiei neutru politic, să intru într-o dispută politică de genul acesta. De aceea nu voi comenta".

Întrebat la ce dispută politică se referă, ministrul Justiţiei a spus: "Dumneavoastră încercaţi să creaţi această imagine, iar eu vă spun că nu o comentez".

Preşedintele Traian Băsescu declara, sâmbătă, în comuna nemţeană Doljeşti, unde localnicii i s-au plâns de creşterea preţurilor, că TVA "trebuie dată înapoi jos" şi că toate pensiile trebuie impozitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici