Prefectul Capitalei cere poliţiştilor să patruleze de Revelion în zonele unde se vând etnobotanice

Prefectul Mihai Cristian Atănăsoaei a cerut, vineri, Poliţiei Capitalei ca echipele care vor patrula de Revelion să meargă şi în zonele în care se vând produse etnobotanice, pentru "a descuraja consumul în noaptea dintre ani".

15 afișări
Imaginea articolului Prefectul Capitalei cere poliţiştilor să patruleze de Revelion în zonele unde se vând etnobotanice

Prefectul Capitalei cere poliţiştilor să patruleze de Revelion în zonele unde se vând etnobotanice (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Am făcut această solicitare din două motive: pe de o parte, să verificăm dacă măsurile luate de sectoare şi de Consiliul General se aplică şi, pe de altă parte, să descurajăm consumul în noaptea dintre ani, când, din cauza atmosferei festive, acesta poate să creasca", a spus Mihai Cristian Atănăsoaei, citat într-un comunicat al Prefecturii Capitalei.

Prefectul Capitalei a discutat, vineri, într-o şedinţă de lucru, cu reprezentanţii direcţiilor de asistenţă socială şi protecţia copilului, precum şi cu directorul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

Reprezentanţii direcţiilor de asistenţă socială şi protecţia copilului din Capitală au anunţat că, din cele 733 de locuri de cazare în adăposturi mai sunt libere 255, 211 pentru adulţi si 44 pentru copii.

În condiţiile în care vremea va fi geroasă şi zilele următoare, prefectul Capitalei a cerut direcţiilor de asistenţă socială şi protecţia copilului din Bucureşti să asigure permanenţa serviciilor, atât în 31 decembrie cât şi în 1 ianuarie 2011, astfel încât toate persoanele fără adăpost să fie cazate.

Totodată, prefectul Capitalei a solicitat conducerii Serviciului de Asistenţă Bucureşti - Ilfov să îşi coordoneze activităţile cu direcţii de asistenţă socială, pentru asigurarea cazării persoanelor fără adăpost.

Magazinele din Capitală care vând produse etnobotanice şi halucinogene la o distanţă mai mică de 1,5 kilometri de şcoli, cămine, biblioteci, tabere şcolare, biserici, spitale şi gări au fost interzise, în urma unei decizii din 17 decembrie a CGMB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici