Prefectul Capitalei cere primăriilor şi proprietarilor să ia măsuri împotriva ţânţarilor

Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, a cerut, marţi, primăriilor să ia măsuri de dezinsecţie împotriva ţânţarilor şi a făcut apel la asociaţiile de proprietari ca, în colaborare cu autorităţile locale, să cureţe subsolurile inundate ale blocurilor, pentru a preveni infecţiile cu virului West Nile.

30 afișări
Imaginea articolului Prefectul Capitalei cere primăriilor şi proprietarilor să ia măsuri împotriva ţânţarilor

Prefectul Capitalei cere primăriilor şi proprietarilor să ia măsuri împotriva ţânţarilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mihai Atănăsoaei a cerut primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, să continue măsurile de dezinsecţie împotriva ţânţarilor, iar primarilor de sectoare să identifice blocurile ale căror subsoluri sunt inundate, în vederea asanării imediate a acestora, potrivit unui comunicat al Prefecturii Municipiului Bucureşti.

"Facem un apel şi către asociaţiile de proprietari şi către proprietarii de locuinţe din Bucureşti ca, în colaborare cu autorităţile publice locale, să contribuie la asanarea de urgenţă a subsolurilor inundate ale imobilelor în care locuiesc. Rog de asemenea cetăţenii Capitalei să ţină seama de indicaţiile Ministerului Sănătăţii şi de sfaturile medicilor", a spus prefectul Atănăsoaei.

Luni seară erau înregistrate şapte cazuri de infectare cu West Nile, în Sibiu (două), Constanţa, Galaţi, Dolj, Teleorman şi Bucureşti, dintre care două persoane, de 75 şi 79 de ani, au decedat.

Infecţia cu virusul West Nile se prezintă sub trei forme, şi anume fără niciun simptom, sub forma unei viroze cu stare febrilă sau cu afectare neurologică, a explicat consilierul Ministerului Sănătăţii Geza Molnar.

Primele semne de boală pot fi febra, dureri de cap, astenie, vărsături, tulburări de memorie, dureri articulare sau musculare ori alte manifestări care survin în trei-şapte zile de la o posibilă înţepătură de ţânţar. Toţi cei care au aceste simptome trebuie să se prezinte de urgenţă la cel mai apropiat cabinet medical.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici