Prefectul de Dolj, despre trenul cu 23 de vagoane care a deraiat: Poluarea nu s-a extins

Prefectul judeţului Dolj, Dan Narcis Purcărescu, dă asigurări că nu există pericol de poluare pe râul Jiu, după ce un tren cu 23 de vagoane încărcate cu un produs petrolier a deraiat.

2205 afișări
Imaginea articolului Prefectul de Dolj, despre trenul cu 23 de vagoane care a deraiat: Poluarea nu s-a extins

Prefectul de Dolj, despre trenul cu 23 de vagoane care a deraiat: Poluarea nu s-a extins

Prefectul judeţului Dolj, Dan Narcis Purcărescu, a spus că produsul scurs dintr-unul dintre vagoane s-a localizat în apa de sub podul care a cedat şi astfel nu se poate vorbi despre pericolul poluării Jiului.

”Poluarea nu s-a extins. Lichidul care s-a scurs a rămas sub pod, acolo în apă. Cei de la Apele Române au acţionat şi în jurul orei 13.30, aproximativ, sosise deja soluţia de neutralizare”, a spus judeţului Dolj, Dan Narcis Purcărescu.

Pompierii continuă activităţile pentru eliberarea zonei.

Opt vagoane ale unui tren de marfă încărcat cu biodisel au deraiat duminică în judeţul Dolj, după ce mecanicul, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a intrat pe o linie închisă, aflată în reparaţii. Podul peste care a trecut trenul s-a rupt pe o distanţă de 50 de metri sub greutatea garniturii. Cinci vagoane au căzut în râpă, iar trei erau în pericol de cădere.

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA a informat că trenul de marfă aparţine unui operator privat şi avea 23 de vagoane. Trenul circula pe distanţa Slobozia - Veche Curtici şi transporta produse petroliere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici