Prefectul de Gorj s-a ocupat, în trecut, de organizarea unor cursuri ale MISA

Prefectul de Gorj, Victor Banţa, a explicat, joi, într-o conferinţă de presă, că a fost practicant de yoga, iar acum zece ani s-a ocupat de organizarea la Târgu-Jiu a unor cursuri de yoga ale MISA, precizările fiind făcute după ce în presa locală au apărut articole privind apartenenţa sa la MISA.

373 afișări
Imaginea articolului Prefectul de Gorj s-a ocupat, în trecut, de organizarea unor cursuri ale MISA

Victor Banţa, prefectul de Gorj (Imagine: www.prefecturagorj.ro)

Precizările au fost făcute după ce în presa locală au apărut, în ultima perioadă, mai multe articole privind apartenenţa lui Banţa la Mişcarea de Integrare Spirituală în Absolut, unele ziare publicând inclusiv un interviu acordat în 1998 de Victor Banţa, care lua apărarea MISA şi se declara membru al acesteia.

Victor Banţa a fost acuzat încă de la instalarea în funcţie, la 1 aprilie 2008, de faptul că a fost în trecut membru al MISA, însă acesta a negat informaţiile, susţinând că la mijloc este o confuzie.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a declarat, însă, joi, într-o conferinţă de presă, că a fost practicant de yoga şi că s-a ocupat, cu zece ani în urmă, de organizarea unor cursuri ale MISA, în cadrul cărora instructor era fratele său, Leonard Banţa.

"Eram grav bolnav şi medicina tradiţională nu-mi mai acorda nicio şansă. Aşa am început să practic yoga, sub îndrumarea fratelui meu, care era instructor atestat de Ministerul Sănătăţii şi de la care am învăţat că yoga presupune o disciplină a minţii şi a trupului. Yoga se practică în orice ţară civilizată, iar eu am fost doar un practicant, nu un membru al MISA. M-am ocupat aici la Târgu Jiu de plata sălii la Casa de Cultură a Sindicatelor şi făceam o cerere în numele fratelui meu, de fapt, mi-o lăsa el ca eu să o predau la conducerea instituţiei, el locuind în Bucureşti”, a spus Victor Banţa.

Fratele prefectului de Gorj este Leonard Banţa, care a participat în 30 martie 2004 la organizarea unui miting la Bucureşti pentru susţinerea liderului MISA, Gregorian Bivolaru. Mitingul a avut loc în faţa Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorii fiind acuzaţi atunci de către MISA, printr-un comunicat de presă, de faptul că au încălcat drepturile omului în timpul anchetelor care l-au vizat pe Bivolaru şi Mişcarea de Integrare Spirituală în Absolut.

Leonard Banţa era nominalizat atunci alături de alte cinci persoane printre cei împuterniciţi de MISA "să asigure şi să răspundă de măsurile privind buna organizare a adunării, astfel încât aceasta să se desfăşoare în condiţii paşnice, civilizate şi să nu degenereze în acte de violenţă".

Până acum, Victor Banţa a negat în permanenţă de la instalarea sa în funcţie că ar fi avut vreo legătură cu MISA şi cu şedinţele de yoga organizate la Târgu Jiu în urmă cu zece ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici