Prefectura Neamţ a emis ordinul de suspendare din funcţie a preşedintelui Consiliului Judeţean, Ionel Arsene

Subprefectul de Neamţ, Iulian Jugan, a semnat, joi, ordinul de suspendare din funcţie a preşedintelui Consiliului Judeţean, Ionel Arsene, după ce acesta a fost arestat preventiv, transmite corespondentul MEDIAFAX.

415 afișări
Imaginea articolului Prefectura Neamţ a emis ordinul de suspendare din funcţie a preşedintelui Consiliului Judeţean, Ionel Arsene

Prefectura Neamţ a emis ordinul de suspendare din funcţie a preşedintelui Consiliului Judeţean, Ionel Arsene

Prefectura Neamţ a emis, joi, ordinul de suspendare din funcţii a şefului Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, după ce, luni seara, acesta a fost dus în Arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ.

„Astăzi (joi – n.r.), subprefectul Iulian Jugan a semnat ordinul de suspendare a domnului Ionel Arsene atât din calitatea de consilier judeţean, cât şi din cea de preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ. Prefectura a trimis comunicarea către Consiliul Judeţean şi, în acest caz, misiunea Prefecturii Neamţ s-a încheiat. Din câte ştiu eu, potrivit procedurilor în astfel de situaţii, probabil că urmează ca reprezentanţii CJ Neamţ să facă o şedinţă extraordinară, în cadrul căreia, prin vot, se va decide dacă domnul Ionel Arsene va fi sau nu suspendat”, a declarat joi, pentru corespondentul MEDIAFAX, Gabriel Apetrii, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Neamţ.

Acesta a adăugat că ordinul de suspendare din funcţii privindu-l pe Ionel Arsene a fost semnat de subprefect, deoarece prefectul Vasile Panaite este în concediu.

Curtea de Apel Bacău a decis luni admiterea contestaţiei făcute de DNA, dispunând arestarea preventivă a preşedintelui Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, pentru 30 de zile, acesta fiind acuzat de trafic de influenţă. Instanţa de fond a decis iniţial plasarea lui Ionel Arsene sub control judiciar, însă DNA a contestat măsura, iar Curtea de Apel Bacău a dispus arestarea preventivă.

Arsene este acuzat că, în 2013, ar fi primit o sută de mii de euro de la Gheorghe Ştefan pentru a interveni pe lângă şeful ANI de la acel moment, Horia Georgescu, astfel încât Culiţă Tărâţă, în acea perioadă preşedinte al CJ Neamţ, să fie declarat incompatibil.

Intervenţia nu şi-a atins scopul, iar după ce a fost condamnat în Microsoft, Gheorghe Ştefan i-a cerut lui Arsene, prin intermediul unui bilet înmânat de fiul său.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici