Prefectura Vaslui a reclamat la Parchet suspiciuni de vot multiplu la alegeri pentru 80 de persoane

Prefectura Vaslui a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui în legătură cu suspiciunea de vot multiplu, la alegerile prezidenţiale, în două localităţi din sudul judeţului, unde aproximativ 80 de persoane dintr-un sat învecinat ar fi votat, pentru a doua oară, pe listele suplimentare.

115 afișări
Imaginea articolului Prefectura Vaslui a reclamat la Parchet suspiciuni de vot multiplu la alegeri pentru 80 de persoane

Prefectura Vaslui a reclamat la Parchet suspiciuni de vot multiplu la alegeri pentru 80 de persoane (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Un număr de aproximativ 80 de persoane din localitatea vasluiană Criveşti sunt suspecte de vot multiplu în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2 noiembrie, după ce ar fi votat atât pe listele permanente din localitatea de domiciliu, cât şi pe cele suplimentare din două sate învecinate, respectiv Sălceni şi Borodeşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În acest sens, Prefectura Vaslui a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui pentru a declanşa cercetări penale cu privire la suspiciunea de vot multiplu.

"În baza unor informaţii pe care le-am primit, există suspiciunea că persoane din satul Criveşti ar fi votat în două secţii din comuna Pochidia. În acest sens, am sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui pentru a face verificări în urma cărora să se stabilească dacă persoane din listele permanente se regăsesc pe listele suplimentare. Instituţia Prefectului nu are competenţă să se pronunţe cu privire la această problemă sesizată şi tocmai de aceea ne-am adresat organelor de cercetare penală", a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX prefectul judeţului Vaslui, Andrei Puică.

Potrivit datelor oficiale comunicate de Biroul Electoral Judeţean Vaslui, pe listele suplimentare de la secţiile din localităţile Borodeşti şi Sălceni există un număr total de 101 persoane care au votat în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2 noiembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici