Premieră în alpinismul românesc. Horia Colibăşanu a cucerit singurul vârf neatins de către români

  • Horia Colibăşanu a cucerit singurul vârf neatins de români.
  • Este al treilea vârf ca înălţime al planetei.
1035 afișări
Imaginea articolului Premieră în alpinismul românesc. Horia Colibăşanu a cucerit singurul vârf neatins de către români

FOTO Horia Colibăşeanu

În jurul orei 12 (ora României), alpinistul Horia Colibăşanu a urcat pe vârful Kangchenjunga, fără oxigen suplimentar, reuşind premiera mult aşteptată pentru alpinismul românesc.

Alpinistul a urcat astfel pe singurul munte de 8.000 de metri neatins până acum de români, al treilea vârf ca înălţime al planetei (8586 m.).

„Horia a sunat după ce a coborât deja câteva sute de metri, în drumul lui de întoarcere spre Tabăra 4. A apucat să transmită prin telefonul-satelit că traseul a fost foarte greu şi obositor. Pe vârf a făcut câteva poze şi a coborât rapid. Despre colegii săi, Marius Gane şi Peter Hamor, ştim că sunt acum în Tabăra 4, ei nereuşind să ajungă astăzi pe vârf”, se arată pe pagina alpinistului.

Horia Colibăşanu a plecat în 5 aprilie spre Nepal, unde a început expediţie în Himalaya.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici