Premierul Boris Johnson, despre protestele din Londra: Oamenii nu au dreptul să atace Poliţia

  • Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a condamnat, luni, violenţa cu care au acţionat protestatarii anti-rasism pe străzile din Londra
  • El consideră că este firesc ca oamenii să iasă în stradă şi să militeze „în mod paşnic” împotriva discriminării, „dar nu au dreptul să atace poliţia”
741 afișări
Imaginea articolului Premierul Boris Johnson, despre protestele din Londra: Oamenii nu au dreptul să atace Poliţia

Premierul Boris Johnson, despre protestele din Londra: Oamenii nu au dreptul să atace Poliţia

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a condamnat, luni, violenţa cu care au acţionat protestatarii anti-rasism pe străzile din Londra. El consideră că este firesc ca oamenii să iasă în stradă şi să militeze „în mod paşnic” împotriva discriminării, „dar nu au dreptul să atace poliţia”, scrie BBC.
 
Mii de oameni au participat la manifestaţii în oraşele din Marea Britanie, la finalul săptămânii trecute, după ce un american de culoare, George Floyd, a murit în timp ce a fost reţinut de un ofiţer de poliţie din Minnesota.
 
În Londra, însă, protestele violente au condus la rănirea a opt ofiţeri, dar şi la arestarea a 12 persoane.
 
Într-o postare pe Twitter, Johnson a condamnat violenţa de pe străzile Londrei.
 
„Oamenii au dreptul să protesteze în mod paşnic şi respectând distanţarea socială, dar nu au dreptul să atace poliţia. Aceste demonstraţii au fost acte de tâlhărie şi sunt o trădare a cauzei. Cei responsabili vor fi traşi la răspundere”, a scris premierul britanic, citat de BBC.
 
Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă şi duminică la Londra, precum şi în oraşe din Marea Britanie, inclusiv Bristol, Manchester, Wolverhampton, Nottingham, Glasgow şi Edinburgh.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici