Premierul Noii Zeelande a aflat de decesul reginei Elisabeta de la un agent de pază care a trezit-o din somn: „A fost extraordinară. Îmi voi aminti râsetul ei”

  • Jacinda Arden a ţinut un discurs despre umanitatea şi măreţia reginei Elisabeta a II-a.
  • Arden spune că a fost trezită dis-de-dimineaţă: „Un agent mi-a pus lanterna în faţă la 4.50 dimineaţa. Am ştiut ce înseamnă”.
  • Premierul spune că a rămas uimită de inteligenţa reginei şi modul în care a avut grijă de Noua Zeelandă.
3486 afișări
Imaginea articolului Premierul Noii Zeelande a aflat de decesul reginei Elisabeta de la un agent de pază care a trezit-o din somn: „A fost extraordinară. Îmi voi aminti râsetul ei”

Captură video 1 News

„Ultimele zile din viaţa reginei arată cine a fost ea, a muncit până la final în slujba oamenilor pe care i-a iubit. E o perioadă de tristeţe profundă. Nu e nicio îndoială că un capitol s-a închis, aşa că aducem mulţumiri unei femei incredibile pe care am fost destul de norocoşi s-o numim regina noastră”, a spus Arden, într-o conferinţă de presă. Regina a numit marţi noul premier al Marii Britanii, succesoarea lui Boris Johnson, Liz Truss.
 
În memoria reginei, după ce va avea loc înmormântarea sa, Noua Zeelandă va arbora steagurile în bernă. Premierul mai spune că ea şi alţi oficiali ar putea merge la înmormântare în Mare Britanie, care ar putea avea loc în circa zece zile. 
 
În Noua Zeelandă începe o perioadă de doliu naţional, iar cărţi în care se pot scrie mesaje de condoleanţe vor fi deschise la Parlament şi Librăria Naţională. Totodată, autorităţile vor anunţa locurile publice în care populaţia va putea lăsa flori.
 
Regina Elisabeta a II-a a fost primul monarh britanic care a mers în vizită în Noua Zeelandă: în 1953 a deschis şedinţa Parlamentului şi ulterior a mai făcut nouă vizite.
 
Cel mai longeviv monarch  în funcţie, regina Elisabeta a II-a, a murit la vârsta de 96 de ani, joi seara, după o domnie de 70 de ani.
 
 

 

Regina Elisabeta a II-a a fost primul monarh britanic care a mers în vizită în Noua Zeelandă: în 1953 a deschis şedinţa Parlamentului şi ulterior a mai făcut nouă vizite.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici