Preot suspendat după ce a apărut în fotografii alături de mai mulţi tineri care apoi ar fi pozat nud

Parohul unei biserici din Slatina a fost suspendat din funcţie de conducerea Episcopiei Slatinei şi Romanaţilor, la sediul căreia au ajuns fotografii în care preotul este surprins alături de mai mulţi bărbaţi, care apoi apar dezbrăcaţi, în cancelaria parohială, printre icoane şi obiecte bisericeşti.

876 afișări

Preotul Constantin Corceagu, parohul Bisericii "Sfântul Nicolae Coastă" din Slatina, a fost suspendat din funcţie după ce la sediul Episcopiei Slatinei şi Romanaţilor au fost primite mai multe fotografii şi filme porno, unele dintre ele fiind făcute în cancelaria parohială.

În fotografiile primite de Episcopie bărbaţii apar dezbrăcaţi, printre icoane şi diverse obiecte bisericeşti. În alte fotografii apare şi preotul, alături de aceiaşi bărbaţi, însă în ipostaze decente.

"Am primit aceste poze de la nişte ziarişti, care înainte de a publica materialele de presă au ţinut să ne prezinte dovezile. În astfel de cazuri de scandal public preotul ar fi trebuit să se autosuspende, dar nu a făcut-o, aşa că l-am suspendat noi", a declarat, joi seară, corespondentului MEDIAFAX preotul Sorin Siluan Cheţe, vicar administrativ la Episcopia Slatinei şi Romanaţilor.

Potrivit acestuia, o parte dintre fotografii au fost făcute în cancelaria parohială.

"Putem spune cu certitudine că o parte din poze au fost făcute în cancelaria parohială. S-a mai spus că ar fi vorba şi de domiciliul preotului, însă în acest caz nu putem să ne pronunţăm pentru că nu ştim locuinţa părintelui", a mai spus părintele vicar.

El a precizat că preotul Corceagu a mai avut abateri în trecut, însă acestea au fost "minore".

"El a mai avut şi alte abateri disciplinare, dar minore. Nu a făcut curăţenie în biserică sau nu a ţinut slujbele câteodată. Este de 28 de ani preot la biserica unde slujea şi acum", a mai spus Sorin Siluan Cheţe.

Conform acestuia, în acest caz va fi declanşată o anchetă, la începutul săptămânii viitoare, iar preotul Corceagu ar putea fi caterisit de Consistoriul Monahal Eparhial al Episcopiei Slatinei şi Romanaţilor.

Părintele Constantin Corceagu nu a putut fi contactat, pe uşa Cancelariei Parohiale fiind lipit un afiş pe care scrie: "Sunt în cameră, vă rog bateţi la uşă".

Corceagu este al doilea paroh din judeţul Olt propus pentru caterisire Consistoriului Monahal Eparhial al Episcopiei Slatinei şi Romanaţilor, după preotul Mănăstirii Brâncoveni, Nichita Paşcan, care la sfârşitul lunii septembrie a plecat în Grecia, împreună cu 29 de măicuţe.

Ulterior, Consistoriul Monahal Eparhial a decis caterisirea părintelui Nichita Paşcan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici