Preoţi ieşeni cer semnături ca în Constituţie să fie permisă doar căsătoria între bărbat şi femeie: "Nu este un lucru greşit că s-a suprapus momentul sfinţirii caselor"

Mai mulţi preoţi din judeţul Iaşi le-au cerut enoriaşilor, după ce au sfinţit casele de Bobotează, să semneze pentru modificarea Constituţiei, astfel încât să fie permise doar căsătoriile între bărbat şi femeie, reprezentanţii Mitropoliei Moldovei susţinând că iniţiativa preoţilor nu este greşită.

Preoţi ieşeni cer semnături ca în Constituţie să fie permisă doar căsătoria între bărbat şi femeie: "Nu este un lucru greşit că s-a suprapus momentul sfinţirii caselor" (Imagine: Raul Stef/ Arhiva Mediafax Foto)

Preoţii din mai multe localităţi ale judeţului Iaşi, inclusiv din municipiu, le-au cerut oamenilor, după ce au sfinţit casele de Bobotează, să semneze în favoarea modificării Constituţiei, astfel încât să fie permise doar căsătoriile între un bărbat şi o femeie, nu şi între persoane de acelaşi sex, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Credincioşii au reacţionat diferit la această iniţiativă, unii dintre ei, în special cei în vârstă, semnând pe tabelele puse la dispoziţie de către preoţi.

"Mama a semnat, eu nu. I-am zis preotului: «Du-te şi vezi-ţi de treabă, eu aşa ceva nu fac»”, a declarat un tânăr din localitatea ieşeană Aroneanu.

O femeie din aceeaşi localitate a precizat că a semnat pentru modificarea Constituţiei, ea explicând că în România căsătoriile între persoane de acelaşi sex trebuie interzise.

Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei susţin că preoţii ieşeni care au adunat semnături au făcut-o din proprie iniţiativă, dar că demersul nu este unul greşit.

"Nu este un lucru greşit că s-a suprapus momentul sfinţirii caselor cu această campanie de strângere de semnături, pentru că îmi imaginez că acei preoţi care au solicitat semnături credincioşilor nu au făcut-o cu insistenţă", a declarat Marian Timofte, vicar în cadrul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Mitropolitul Banatului, Ioan Selejan, a anunţat, la sfârşitul slujbei de Crăciun de la Catedrala Mitropolitană din Timişoara, lansarea unei iniţiative civice de modificare a Constituţiei, în sensul de a se preciza că familia este formată din bărbat şi femeie.

Mitropolitul Banatului vrea ca în Constituţie să se menţioneze că familia este formată dintr-un bărbat şi o femeie, în condiţiile în care în tot mai multe state europene au fost recunoscute familiile formate din persoane de acelaşi sex.

În aceeaşi perioadă, Grecia a adoptat o lege care permite încheierea de parteneriate civile între persoane de acelaşi sex, în pofida protestelor şi opoziţiei unor partide politice şi a Bisericii Ortodoxe, relata Reuters în pagina electronică.

Tot mai multe state europene au adoptat legi care permit încheierea unor astfel de parteneriate de către cuplurile de acelaşi sex, inclusiv în Marea Britanie, Spania şi Cipru, însă subiectul rămâne în continuare controversat în numeroase state membre ale Uniunii Europene (UE).

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 3 comentarii
Taguri:
PREOŢI ,
SOLICITĂRI ,
COMENTARII
  • Sustin 6 ian 2016

    M-am saturat sa vad cum sexualitatea a ajuns bataia de joc a tuturor. Eu propun ca, casatoria sa fie numai intre un barbat si o femeie care vor copii si sa fie recunoscuta dupa 1 an de logodna. M-am saturat de pitipoance si cocalari care se "iubesc" si dupa 2-3 luni divorteaza.

  • cineva 6 ian 2016

    Orice familie trebuie sa fie formată dintr-un bărbat și o femeie. Cine vrea să stea capră pentru cineva de același se x , sa stea prin pușcărie o lună și garantat nu îi mai trebuie. Libertatea nu trebuie privită ca un paravan pentru libertinaj.

  • Vlad 5 ian 2016

    Bun lucru. Am semnat şi eu chestia asta, la un domn, în Braşov. E Coaliţia pentru Familie organizatorul, nu BOR. Ei sunt doar susţinători cu logistica din câte am înţeles :) E ok treaba. Mi se pare f democratic demersul...

  • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Anuntul care aruncă în aer alegerile din Bucureşti. „Da, este adevărat, dar nu e o infracţiune”