Preotul Spitalului de Urgenţă Floreasca ţine slujbe la capelă pentru Cotabiţă

Preotul Spitalului de Urgenţă Floreasca, Ciprian Hanganu, a ţinut mai multe slujbe de rugăciune pentru Gabriel Cotabiţă, la capela unităţii, singur sau împreună cu familia şi prietenii artistului.

1169 afișări
Imaginea articolului Preotul Spitalului de Urgenţă Floreasca ţine slujbe la capelă pentru Cotabiţă

Preotul Spitalului de Urgenţă Floreasca ţine slujbe la capelă pentru Cotabiţă (Imagine: Radu Nema/Mediafax Foto)

De când a fost internat Cotabiţă la Floreasca, preotul spitalului a oficiat mai multe slujbe pentru sănătatea artistului, atât singur, cât şi în prezenţa prietenilor sau familiei cântăreţului.

Preotul nu a fost în salonul unde este internat Gabriel Cotabiţă, fiind într-o secţie cu multe restricţii.

Cotabiţă se află internat în Secţia de terapie intensivă a Spitalului Floreasca, fiind în status post stop cardio-respirator, resuscitat şi necesitând ventilaţie mecanică.

Starea artistului, internat din 8 mai, după ce a fost găsit în stop cardio-respirator, este în continuare foarte gravă.

Un alt RMN efectual marţi a pus în evidenţă prezenţa unor zone de leziuni cerebrale grave. Tulburarea severă de ritm cardiac care a provocat stopul cardiorespirator a scăzut debitul sanguin cerebral şi implicit oxigenarea creierului a fost precară. De aceea se vorbeşte despre "leziuni cerebrale greu cuantificabile, în acest moment", au precizat surse medicale.

Investigaţiile complexe făcute de la internarea lui Cotabiţă şi până în prezent indică cea mai probabilă cauză a stopului cardio-respirator o tulburare severă de ritm cardiac, produsă în contextul unor afecţiuni cardio-vasculare preexistente, "fiind excluse infarctul miocardic acut, embolia pulmonară şi accidentul vascular cerebral", potrivit unui comunicat al spitalului.

"Pacientul se află sub îngrijirea unei echipe multidisciplinare complexe, care îl evaluează permanent, în funcţie de starea pacientului urmând să se ia în discuţie alte eventuale investigaţii. Precizăm încă o data faptul că starea pacientului este stabilă", au adăugat reprezentanţii Spitalului Floreasca.

Într-un mesaj postat luni pe Facebook, Aela Cotabiţă, una dintre fiicele lui Cotabiţă, le mulţumeşte celor care transmit gânduri bune familiei, precum şi medicilor de la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

"Mulţumim din inimă tuturor celor care ne trimit gânduri bune şi vor continua să facă acest lucru şi să ne fie alături. În acest moment, tatăl nostru beneficiază de toată îngrijirea medicală necesară şi mulţumim pe această cale echipei Spitalului Floreasca pentru dedicaţia şi profesionalismul de care dau dovadă. Este o perioadă în care familia se concentrează exclusiv asupra stării de sănătate a tatei, drept urmare vom continua să nu răspundem solicitărilor separate din partea presei, iar când va fi cazul pentru declaraţii, le vom face. După cum bine ştiţi, tata este o persoană demnă şi discretă, atât în ce priveşte viaţa lui personală, cât şi în apariţiile publice. Apelăm atât la colegii lui, cât şi la presă să facă posibil ca acest lucru să rămână neschimbat. Înţelegem preocuparea şi o apreciem, însă vă rugăm să nu vă lăsaţi conduşi de emoţii pentru a obţine orice fel de informaţie legată de starea lui. Reprezentanţii Spitalului Floreasca, cu acordul nostru, sunt singurele persoane abilitate să ofere informaţii despre evoluţia condiţiei sale de sănătate şi am agreat ca ei să ofere o declaraţie în cursul zilei de astăzi", a scris fiica lui Gabriel Cotabiţă.

Cântăreţul Gabriel Cotabiţă a fost găsit, în 8 mai, în stop cardio-respirator, în stare de inconştienţă, într-un hotel din Capitală. Cotabiţă a fost resuscitat de un echipaj SMURD şi a răspuns rapid manevrelor, fiind stabilizat şi dus la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală.

Gabriel Cotabiţă, care s-a născut pe 1 noiembrie 1955, la Craiova, este cântăreţ de muzică uşoară şi pop-rock, prezentator, producător muzical şi de televiziune. De asemenea, este solistul formaţiei VH2 şi a fost membru al cunoscutului grup rock Holograf, în anii 1980. Împreună cu Holograf a lansat, în anul 1984, albumul "Holograf 1".

Gabriel Cotabiţă a jucat în filmul muzical "În fiecare zi mi-e dor de tine", de Gheorghe Vitanidis, muzica fiind semnată de George Grigoriu şi Ionel Tudor. De asemenea, figurează pe coloana sonoră a peliculei "Rezervă la start", de Anghel Mora, muzica fiind compusă de Adrian Enescu.

De-a lungul carierei, Gabriel Cotabiţă a lansat mai multe albume, printre care "Formaţii rock 5" (cu formaţia Redivivus, album colectiv), "Holograf 1" (cu formaţia Holograf), "Noapte albastră", "Noi rămânem oameni", "Prima iubire şi ultima", "În fiecare zi mi-e dor de tine" (cu Marina Florea), "Prizoner", "Viaţa e un cazino", "Greatest Hits" (cu formaţia VH2), "Dacă n-ai iubi" (cu formaţia VH2), "Fărâme de tandreţe", "2" (cu formaţia VH2) şi "25 de ani de nopţi albastre - Best of Gabriel Cotabiţă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici