Preşedintele AEP: Femeile sunt resurse umane care nu ar trebui neglijate

Preşedintele AEP, Ana Maria Pătru, a spus, vineri, la a 23-a Conferinţă anunală a Asociaţiei oficialilor electorali europeni, că atât femeile cât şi bărbaţii ar trebui să participe în mod egal în viaţa politică, arătând că femeile sunt resurse umane care nu ar trebui neglijate.

172 afișări
Imaginea articolului Preşedintele AEP: Femeile sunt resurse umane care nu ar trebui neglijate

Preşedintele AEP: Femeile sunt resurse umane care nu ar trebui neglijate (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

”Consider că nicio naţiune nu se poate dezvolta la maximum fără implicarea femeilor în politică şi în viaţa publică, pentru că femeile sunt resurse umane care nu ar trebui neglijate”, a afirmat Pătru.

Ea a arătat că inegalitatea de sexe este o preocupare mare nu numai pentru organismele electorale, dar şi pentru ONG-uri.

”AEP şi alţii consideră că atât femeile, cât şi bărbaţii ar trebui să participe în mod egal în viaţa publică, în calitate de votanţi, de candidaţi, de oficiali sau de reprezentanţi ai societăţii civile”, a mai spus Pătru.

Ea a mai afirmat că participarea egală a femeilor în politică şi în Guvern este un pas esenţial pentru a construi o democraţie durabilă.

Pătru a arătat că a început o campanie şi politici publice pentru a încerca să pună pe tapet această problemă, prin organismele electorale la nivel european şi mondial.

”Dacă noi, româncele, ne-am câştigat dreptul prin Constituţie să participăm în alegeri, semenele noastre încă nu au acest drept şi trebuie să facem ceva pentru ele”, a spus Pătru.

Ea a mai arătat că nu este normal ca femeile, care sunt mult mai numeroase, să fie mai puţin reprezentate în politică. ”Participarea femeilor în poziţii de decizie politică ar trebui să fie obligatorie”, a arătat ea, adăugând că organismele electorale pot influenţa partidele politice să accepte mai multe femei pe listele electorale.

Pătru a dat exemplul legii electorale din România, unde subvenţia partidelor creşte în funcţie de numărul locurilor alocate femeilor.

AEP consideră că este important ca femeile să-şi dea seama de necesitatea implicării lor în viaţa politică.

Pătru a avut un discurs la a 23-a Conferinţă anuală a Asociaţiei oficialilor electorali europeni, prilej cu care AEP aniversează şi zece ani de la înfiinţare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici