Preşedintele ANMCS, după ce o pacientă a ars pe masa de operaţie: Luni va fi o întâlnire cu managementul Spitalului Floreasca, pentru a stabili planul de audit

Preşedintele ANMCS, Vasile Cepoi, a spus că, în cursul zilei de luni va avea o întâlnire cu managementul Spitalului Floreasca, pentru a analiza planul de conformare pe care conducerea spitalului l-a făcut după ce o pacientă a ars pe masa de operaţie şi, ulterior, a decedat.

270 afișări
Imaginea articolului Preşedintele ANMCS, după ce o pacientă a ars pe masa de operaţie: Luni va fi o întâlnire cu managementul Spitalului Floreasca, pentru a stabili planul de audit

Cepoi: Luni va fi o întâlnire cu managementul Spitalului Floreasca, pentru a stabili planul de audit

„Mâine (luni - n.red.) vom stbili, împreună cu profesioniştii din Spitalul Floreasca ghidurile referenţiale la care ne vom raporta pentru a face această analiză, vom stabili echipa de audit şi paşii care trebuie parcurşi pentru a identifica cauzele care au dus la apariţia unui element advers, probabil ca o consecinţă a nerespectării unor reguli de bună practică mai ales în condiţii de urgenţă”, a spus preşedintele Autorităţii Naţionale de Management a Calităţii în Sănătate (ANMCS), la Digi 24.

Conform sursei citate, acest audit ar urma să se finalizeze peste o lună.

„În urma discuţiei de mâine (luni - n.red.), vom analiza proiectul de plan de conformare pe care managementul spitalului îl va prezenta. Noi vom veni cu recomandările noastre în urma analizei pe care o vom face împreună cu ei şi vom stabili unprogram strict cu termene şi responsabilităţi. (...) (Spitalul - n.red.) Trebuie să prezinte un astfel de plan pentru că evenimentul care s-a produs arată că sunt probleme de organizare pentru spital care pot genera astfel de lucruri nedorite. Vom avea această întâlnire cu managementul spitalului, vom stabili etapele de lucru, vom stabili cine răspunde de fiecare etapă, termenii, de aşa manieră ca într-un timp foarte scurt să reuşim să remediem deficienţele care au dus la apariţia unor evenimente nedorite. (...) Având în vedere gravitatea situaţiei încercăm ca acest proces să fie cât se poate de scurt - în jur de o lună, o lună şi jumătate”, a adăugat Vasile Cepoi.

Şeful ANMCS a conchis spunând că evenimentele din sala de operaţie care au avut loc la Spitalul Floreasca se pot repeta în orice unitate medicală din România.

„Atâta vreme cât într-un spital de performanţa Spitalului Floreasca s-a putut întâmpla acest lucru este foarte probabil ca în orice spital în care se utilizează bisturiul electric să se întâmple astfel de evenimente”, susţine Cepoi.

O femeie de 66 de ani a ars pe masa de operaţie a Spitalului Floreasca şi, ulterior, a decedat.

Între timp, Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS) a suspendat procesul de acreditare al Spitalului Floreasca, pentru că incidentul nu a fost raportat de conducerea unităţii medicale.

Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei a deschis un dosar penal de ucidere din culpă în acest caz.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cepoi,
anmcs,
floreasca

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici