Preşedintele anunţă că se lucrează la o metodologie pentru numirea procurorilor-şefi

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, cu privire la procedura de numire a procurorilor şefi, că i-a cerut ministrului Justiţiei Cătălin Predoiu să lucreze la o metodologie, deoarece legislaţia momentan este seacă şi nu satisface opiniile MCV.

156 afișări
Imaginea articolului Preşedintele anunţă că se lucrează la o metodologie pentru numirea procurorilor-şefi

Preşedintele anunţă că se lucrează la o metodologie pentru numirea procurorilor-şefi

"Începând dacă nu mă înşel de prin mijlocul lui decembrie expiră şi aceste interimate. Această chestiune este una care trebuie rezolvată, dar nu trebuie rezolvată fără a găsi soluţia bună. În toate rapoartele MCV ni s-a spus că trebuie să găsim soluţii robuste. Eu l-am rugat pe dl Predoiu să analizeze. Şi lucrează la o metodologie şi vom vedea după alegeri cât de pregătit e MJ pentru a prezenta public această metodologie, în câteva săptămâni, luni, sper în februarie şi putem ocupa aceste posturi. Procedura în sine, pentru că legislaţia momentan e seacă, nu satisface opiniile MCV. Trebuie mai mult, trebuie să avem o descriere mai clară, cum se înscriu în concurs, cine evaluează, cine selectează", a declarat Klaus Iohannis, răspunzând la o întrebare cu privire la modificarea Legilor Justiţiei ce permite şefului statului în continuare atribuţia de a numi procurorii şefi.

Întrebat de procurorul general interimar Bogdan Licu, ce are o problemă de plagiat, Iohannis a spus: "Eu nu am de gând să fac rabat de la integritate. Integritate, profesionalism, meritocraţie şi în acest domeniu".

ÎCCJ a respins recursul procurorului Bogdan Licu, care a cerut suspendarea verificării dispuse de CNATDCU asupra tezei sale de doctorat, astfel că lucrarea sa va fi verificată dacă este sau nu plagiat.

 

Taguri:
iohannis,
justitie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici